Andrerunden til Viktor Hovland startet meget bra og oppløftende. Han gjorde to birdies tidlig på runden og skaffet seg flere gode muligheter for flere birdies.
Alt så lyst ut for Viktor Hovland, men så kom det en forferdelig rekke med hull midtveis på runden som sendte verdensåtteren fra Norge langt ned på leaderboarden.
U.S. Open
Slet med utslagene på krevende bane – henger likevel med etter dag én
16/06/2022 PÅ 22:31
Hovland gjorde hele seks bogeys på rad på hull 17 til hull 4 og falt fra en sjuendeplass til rundt en 80. plass.
– Det var en blytung rekke hvor flertallet av bogeys kommer fra fairway, det skal ikke skje og det har man ikke råd til på en US Open bane. Man må ta bedre vare på utslag i fairway, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
En ny bogey på hull 6 sørget for at Hovland falt til fem over slag. Cutgrensen ifølge Datagolf.com er ventet å bli på fire slag over par. Nettsiden som innehar det meste av statistikk innen golf mener det er i skrivende stund 65 prosent sjanse på at cuten vil gå på fire slag over par, og bare fire prosent for at den vil gå på fem slag over par.
Han måtte derfor mest sannsynlig gjøre en birdie på veien inn dersom han skal være sikker på spill i helgen.
Men det klarte ikke Hovland som i stedet røk på flere bogeys på de siste hullene.
Hovland endte opp med å gå runden på 77 slag. Han ligger sju over par totalt på en delt. 119 plass og vil dermed misse cuten i Massachusetts.
Det vil være første gang i karrieren sin at Viktor Hovland misser en cut i en major. I fjor måtte han trekke seg med en øydeskade i samme turneringen.
Det er også første cut Hovland har misset siden Waste Management Phoenix Open i februar.

Oppløftende start

Dag to av US Open ble en skuffende en for Viktor Hovland, men runden startet meget oppløftende for 24-åringen.
Han hadde to gode birdiemuligheter på både hull 10 og 11, som var hans to første hull på runden. Men puttene ville ikke i.
Når putteren ikke spilte på lag for Hovland steppet han opp med en utsøkt chip på hull 12 fra ca. 20 meter som satte for rundens første birdie.
På hull 13 satt endelig birdieputten for Hovland for hans andre strake birdie som tok han opp til en delt sjuendeplass på det tidspunket. Da så det ut til at han skulle bare kjøre på videre, men sånn ble det altså ikke.

Fæl bogey-rekke

Midteveis ble hele runden snudd fullstendig på hodet for Hovland.
På hull 17, 18, 1, 2, 3 og 4 kom det hele seks strake bogeys for Hovland. Det var mye frustrasjon å spore av Hovland, men etterhvert måtte han bare le av motgangen.
Etter han satte parputten på hull 5, kunne han endelig puste lettet ut etter å ha kommet seg av bogeytoget.
Men det snudde ikke nenveverdig på de siste hullene for Hovland, som røk på ytterligere tre bogeys på hull 6, 8 og 9.
Hovland endte opp med å gjøre bogey på ni av de siste 11 hullene.
U.S. Open
Hovland om den bisarre hendelsen: – Det var helt sjukt
15/06/2022 PÅ 07:15
U.S. Open
Tidligere verdensener dropper PGA-touren – får spille US Open
07/06/2022 PÅ 17:54