Beskjeden fra Johnson kom på en pressekonferanse tirsdag i forbindelse med LIV-starten, ifølge
U.S. Open
Hovland misset sin første major-cut etter kollaps: – Det skal ikke skje
17/06/2022 PÅ 16:53
PGA-touren har gått hardt ut mot spillere som velger den Saudi-Arabia-finansierte touren, og har truet med at de mister sine medlemskap. Johnson bekrefter nå selv at han trekker seg ut.
Han begrunner valget med at han gjør det som er best for ham og hans familie.
– Akkurat nå er det vanskelig å si hva konsekvensene blir, men jeg har sagt opp mitt medlemskap på PGA-touren. Jeg kommer til å spille her for nå, det er planen, sa Johnson.

US Open-klar

Han har som vinner av majorturneringer automatisk innpass i dem, men det er usikkert hvordan PGA vil håndtere det. Tirsdag kveld opplyste majorturneringen US Open at de kommer til å la LIV-spillerne delta i årets utgave i Brookline, Massachusetts i neste uke.
– Vi er solte over å være den mest åpne turneringen i verden, og spillerne som har kvalifisert seg for dette årets mesterskap vil få muligheten til å spille, skriver US Open og legger til.
– Vi stilte oss spørsmålet om en spiller som har kvalifisert seg til US Open i 2022 skal fjernes fra startfeltet på grunn av en beslutning om å spille i en annen turnering. Vi bestemte at det skal de ikke.
– Forhåpentlig vil de la oss få spille dem. Jeg har fripass og har tenkt å spille så lenge jeg ikke hører noe annet, sa Johnson om majorturneringene.
LIV-touren finansieres av det statlig eide Saudi-Arabiske investeringsfondet, som blant annet har styringen over fotballklubben Newcastle i Premier League.

Ingen Ryder Cup

Uten medlemskap på PGA-touren vil ikke Johnson være aktuell for spill i prestisjetunge Ryder Cup. Det erkjenner han at er tungt.
– Det var en vanskelig avgjørelse. Alle ting kan endre seg, og forhåpentlig vil det gjøre det slik at vi kan delta. Ryder Cup er utrolig, og noe som har betydd veldig mye for meg. Forhåpentlig får jeg sjansen til å representere landet mitt igjen.
Johnson har vært verdensener i totalt 135 uker, og leverte en kjempesesong på PGA-touren i 2020/21-sesongen. Han står med 28 PGA-seirer og har vunnet to majorturneringer.
Han ble verdensener i februar 2017 og holdt på posisjonen i 64 uker. Han var sist på topp i juli i fjor, men deretter har de gode resultatene latt vente på seg.

Pengesterk tour

Johnson bekreftet i forrige uke at han ville stille når LIV-touren starter utenfor London til helgen. I den første turneringen skal det spilles om 235 millioner kroner, noe som er en del mer enn det golfeliten kjemper om i PGA-sammenheng. Vinneren av den første turneringen utenfor London får med seg 38 millioner kroner.
Det er ni millioner kroner mindre enn det Johnson spilte inn i hele 2020/21-sesongen på PGA-touren. Da vant han i tillegg US Masters.
I februar la Johnson alle spekulasjoner om deltakelse på LIV-touren på is i en uttalelse gjennom PGA, men 37-åringen har ombestemt seg.
Av andre stjerner har Phil Mickelson, Sergio Garcia og Lee Westwood bekreftet deltakelse i London.
(©NTB)
U.S. Open
Slet med utslagene på krevende bane – henger likevel med etter dag én
16/06/2022 PÅ 22:31
U.S. Open
Hovland om den bisarre hendelsen: – Det var helt sjukt
15/06/2022 PÅ 07:15