Med en runde på -3 er Hovland foreløpig i delt ledelse på dag 1 av PGA Championship.
23-åringen spilte bunnsolid golf ute på meget tøffe Ocean Course på Kiawah Island, hvor han leverte fire birdies og én bogey på åpningsdagen.
– Jeg kan ikke huske forrige gang jeg følte meg så bra på en golfbane som jeg gjorde i dag, sa Hovland etter runden.
PGA Championship
Tror Hovland vil slå tilbake: – Bare å glede seg til juni
23/05/2021 KLOKKEN 19:33
– Jeg traff mange fairways og greener. De siste par månedene har jeg egentlig bare hatt ett slag med jernene mine, en draw. Å slå en cut mot høyre i vindenhar jeg ikke kunne gjort, og har jobbet mye med det. I dag slo jeg mange gode slag av den typen inn mot greenene, så det var gøy å se. En virkelig solid dag, fortsatte Hovland.

– Ubegripelig

Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad var fra seg av begeistring etter Hovlands oppvisning.
– Hva skal man si? Det er jo sånn han spiller golf. Det var jo en typisk Hovland-runde, det. Jeg føler jeg blir imponert på nytt nesten hver eneste dag han spiller. Han går rundt der, åpner med -3, én bogey, leder... Jeg har sikkert sagt at jeg blir stum av beundring 50 ganger, men vet ikke hva jeg skal si lenger. Det er sjokkerende bra. Litt ubegripelig egentlig, sier Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad.
Også Marius Thorp, Discoverys andre golfekspert, lot seg imponere.
– Nydelig golfrunde! Han vil sikkert finne små ting selv som han føler kan bli bedre, men 3 under par her ute er rett og slett strålende. Virker i total kontroll og forventningene ble ikke mindre av denne oppvisningen, sier Thorp.
Hovland både imponerte og sjarmerte de amerikanske kommentatorene underveis i runden. Superlativene haglet i retning nordmannen, som med sitt smil og herlige tilnærming nok skaffet seg mange nye fans torsdag formiddag.

Slik var runden:

Hovland starter på de siste ni, og satte tonen med en birdie på par 5-hullet 11, hans andre for dagen. Nordmannen ga seg flere gode muligheter på de neste hullene, men fikk ikke uttelling før det neste par 5-hullet, 16.
Etter å ha rundet de første ni hullene på -2 måtte Hovland tåle dagens første og eneste bogey på hull 1 etter å ha slått både første- og andreslaget i de beryktede sandområdene på banen. Hovland slo umiddelbart tilbake med en birdie på hull 2, også det er par 5-hull.
Etter fem strake par kom dagens fjerde og siste birdie på par 3-hullet 8 etter et nydelig utslag. Med en avsluttende par kunne Hovland skrive under for 69 slag og foreløpig delt ledelse. Keegan Bradley og Brooks Koepka var de andre spillerne som lå på -3 da Hovland var ferdig.
Hovland går ut på fredagens andre runde 19:47 norsk tid, og du kan følge hele runden i vårt livesenter.
PGA Championship
Ny tung Hovland-dag: – Sånt har man ikke råd til
22/05/2021 KLOKKEN 21:33
PGA Championship
Hyller Hovland tross «juniorfeil»: – Beundringsverdig
22/05/2021 KLOKKEN 10:25