Viktor Hovland ser ut til å ha prikket inn toppformen på et perfekt tidspunkt av sesongen. Denne uken seiler 23-åringen opp som en av de heteste vinnerkandidatene i årets andre major, PGA Championship. Og om bare fire uker er det klart for en ny, US Open, med prestisjetunge The Memorial presset i mellom.
Etter en rekke med mer middelmådige resultater til Hovland å være, kom det to tredjeplasser på rad før forrige ukes hvileuke hjemme i Oklahoma.
PGA Championship
Tror Hovland vil slå tilbake: – Bare å glede seg til juni
23/05/2021 PÅ 19:33
– Nå skal jeg slappe av og lade batteriene, så gleder jeg meg til noen kule uker. Jeg har troen på at jeg kan holde trøkket oppe. Det blir jo en helt annen bane i PGA Championship, og forholdene kan være veldig forskjellige ... Men hvis jeg klarer å slå de samme slagene som jeg har gjort de siste par ukene så bør jeg ha en sjanse, sa Hovland til Discovery etter Wells Fargo Championship forrige søndag.
Se hva Hovland sa om den kommende perioden her (saken fortsetter under):

Leverte ny Hovland-søndag: – Føltes nesten ut som en major

– Han lever på månen

Bookmakerne har Hovland som den sjuende største favoritten på Ocean Course i Kiawah Island, South Carolina. Eurosports golfekspert Marius Thorp liker Hovlands sjanser også denne uken, selv om en major på en bane som måler nesten 8000 meter (historiens lengste i major-sammenheng) vil by på mer enn bare fysiske utfordringer.
– Man må selvfølgelig slå gode slag, men i en major på denne type baner må man først og fremst være mentalt sterk. Det må ligge i bunn. Sist PGA Championship ble spilt her, i 2012, lå cut-grensen på +6. Det betyr at det i veldig mange tilfeller vil være en kamp om å redde par fremfor å jakte birdies. Det kommer til å bli lange og tøffe dager, og da gjelder det å være sterk i skallen, sier Thorp.
Da er det greit å vite at Hovland er som skapt for anledninger som dette. Etter Valspar Championship, turneringen uken før Wells Fargo som Hovland også ble nummer tre i, snakket Discovery med nordmannens spillepartner Louis Oosthuizen.
– Han er en flott fyr. Det var faktisk første gang jeg spilte med han, og han er litt av en ballstriker, sa Oosthuizen til Discovery etter at Hovland hadde notert seg for rundens laveste score på -6.
Samtidig fikk 38-åringen også bekreftet et rykte som hadde versert siden Hovland ble proff på PGA-sirkuset.
– Jeg har hørt mange snakke om det, og i dag fikk jeg oppleve det på nært hold: Viktor har en utrolig mentalitet til å være så ung. Det er som han lever på månen. Han lar seg ikke affisere, han lar ikke følelsene ta overhånd. Gjør han en feil, så slår han tilbake umiddelbart. Han restarter mentaliteten på et blunk.
– Det er en veldig god egenskap å ha, og ganske unikt til å ha kommet ut av college for mindre enn to år siden, fortsatte Oosthuizen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her får Hovland se den foreslåtte looken: – Skjer ikke!

– De vet hva jeg snakker om

Den tidligere The Open-vinneren er langt ifra den eneste som har latt seg fascinere av Hovlands mentalitet de siste par årene. I forkant av Valspar-turneringen var det Paul Casey som hyllet 23-åringens både fysiske og mentale egenskaper.
– Det jeg synes er mest imponerende er hvor moden han virker å være for alderen. Alle som henger rundt ham vet hva jeg snakker om. Han har en herlig tilnærming til golfen og livet generelt, sa Casey til Discovery.
Samtidig avslørte briten at han hadde kommet med en beskjed til Europas Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington i forkant av 2021-utgaven i september.
– Viktor er en av de jeg ville elsket å spille sammen med i Ryder Cup. Det er en del diskusjoner internt mellom kapteinen og spillerne, og jeg har allerede sagt at om jeg kommer med, vil jeg svært gjerne spille med Viktor. Jeg tror vi kunne utgjort et veldig bra team ... jeg tror det gjelder uansett hvem han spiller med, for å være ærlig, sa Casey til Discovery.
Se Casey hylle Hovland her (saken fortsetter under):

Her avslører PGA-stjernen sitt Hovland-ønske

– Ville vært ganske idiotisk

Uken etter, da Hovland noterte seg for en ny tredjeplass i Wells Fargo Championship, var det verdenstreer Jon Rahm som tok til ordet.
– Han er en utrolig ballstriker, han har hodet på rett sted... han er veldig sterk mentalt. Det er jo ikke lenge siden han kom ut av college. Han er jo ikke så mange år yngre enn meg, men det hjelper mye, sa Rahm til Discovery.
Se intervjuet med Rahm her (saken fortsetter under):

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

Også spanjolen kunne tenkt seg å parre opp med Hovland i Ryder Cup.
– Jeg er glad for å ha ham med på laget. Forhåpentligvis. Jeg er ganske sikker på at han blir en del av det ... det ville vært ganske iditoisk å ikke velge ham, sa Rahm.
Ryder Cup spilles 22-25 september på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Hovland blir etter alt og dømme en av totalt 12 spillere som skal representere Europa i golfsportens mest prestisjefulle duell mot USA. Men før den tid skal altså PGA-sesongen avsluttes og Tokyo-OL spilles for vår mann.
PGA Championship
Ny tung Hovland-dag: – Sånt har man ikke råd til
22/05/2021 PÅ 21:33
PGA Championship
Hyller Hovland tross «juniorfeil»: – Beundringsverdig
22/05/2021 PÅ 10:25