Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller Hovland tross «juniorfeil»: – Beundringsverdig

Espen Blaker

Oppdatert 22/05/2021 klokken 12:45 GMT+2

Viktor Hovland har fått skryt fra flere av verdens beste spillere for sin mentale styrke. Etter fredagens runde av PGA Championship skjønner man hvorfor.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Følg Viktor Hovlands tredje runde i PGA Championship slag for slag i vårt livesenter fra 18:30 lørdag.
Nesten seks timer tok det før Viktor Hovland kom seg rundt Ocean Course på dag to av PGA Championship. Voldsomme vindkast gjorde det til en lang og brutal dag for 23-åringen, i sterk kontrast til torsdagens kanonrunde.
– For et monster av en dag fredag var! Om han aldri hadde følt seg bedre på golfbanen på torsdag, kan det ikke ha vært langt unna det motsatte i går, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.

– Ble et par taktiske juniorfeil

Hovland måtte blant annet tåle to dobbel bogeys og var i trøbbel ved flere andre anledninger, noe som er svært uvanlig til nordmannen å være.
– Feilslag og dager hvor ikke alt flyter like godt er helt naturlig å få. I tillegg blir de dårlige slagene forsterket under så tøffe forhold som på fredag, sier Thorp.
Eksperten mener likevel noe kunne vært unngått med litt mer taktisk kløkt.
– Jeg synes det ble et par taktiske juniorfeil for mye igår, spesielt fra tee. Han treffer noen bunkere, og setter seg selv i noen posisjoner man skal klare å unngå. Han angriper også et par pinner man ikke trenger gå for på en så tøff dag. Så det vil han nok ta med seg og lære av, sier Thorp.

Oppsiktsvekkende tall

Statistikkene ga et godt bilde på akkurat hvor tungt det var der ute for Hovland fredag: 23-åringen traff kun 38% av fairwayene og 33% av greenene, i motsetning til hhv. 64% og 83% torsdag. Totalt tapte Hovland 3,81 slag fra tee til green, en statistikk han på torsdag TJENTE 4,8 slag på. Altså en sving på nesten åtte slag.
De amerikanske kommentatorene uttalte i ettertid at de aldri hadde sett noe lignende tall fra en Hovland-runde.
– Det er såklart meget uvanlige tall og vil nok ikke være noe vi kommer til å oppleve mange ganger igjen. Igjen, feilene blir forsterket når det er såpass mye vind på en allerede knalltøff bane, sier Thorp.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Her får Hovland se den foreslåtte looken: – Skjer ikke!

– Beundringsverdig

Men til tross for en off-dag slagmessig, kom Hovland seg likevel rundt på respektable 75 slag, tre over par. Med par som totalscore er han ikke mer enn fem slag bak teten før lørdagens tredje runde.
– Det aller viktigste var likevel at Viktor kjempet som en helt i går, og den mentale styrken hans kom virkelig til syne. Hvordan han tar enhver situasjon for det det er og gjør sitt ytterste på hvert bidige slag hele veien gjennom er beundringsverdig. Veldig mange spillere hadde latt en såpass rufsete runde resultere i en misset cut, men kjemper Viktor hele veien og holder seg inne i tetkampen. Helt rått mentalt i går, virkelig imponerende å holde scoren så godt sammen, sier Thorp.
Hovland slår ut 18:40 på dag tre av PGA Championship, og du kan følge hele runden i vårt livesenter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame