Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror Hovland vil slå tilbake: – Bare å glede seg til juni

Espen Blaker

Oppdatert 23/05/2021 klokken 21:41 GMT+2

Etter tre kjappe birdies var Viktor Hovland på full fart oppover mot tetstriden i PGA Championship. Men resten av runden ble et antiklimaks.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Etter tre birdies på de første seks hullene øynet man et saftig byks på resultatlistene, men en bogey på par 5-hullet 7 satte en stopper for Hovlands gode trend.
– Det startet på magisk vis, men en bogeyen på hull 7 tar livet av det momentumet han hadde, og vil tro det setter han litt tilbake mentalt også. Derfra kjemper han på, og en runde under par der ute er alltid bra, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Hovland endte siste dag av PGA Championship på -1, og med totalt +2 var han nummer 38 da han gikk av siste green på Kiawah Island. Det er nordmannen neppe fornøyd med, spesielt med torsdagens kanonstart tatt i betraktning.
– Uken oppsummert var torsdagen perfeksjon og dagen i dag absolutt godkjent, men fredag og lørdag (begge runden gikk Hovland tre over par) var rett og slett ikke skarpe og presise nok til å hevde seg helt der oppe, sier Thorp.
Likevel ser Discoverys ekspert lyst på fortsettelsen for den norske golfstjernen, som var blant favorittene til å vinne PGA Championship etter to strake tredjeplasser i ukene før.
– Viktor er enda en erfaring rikere fra en major, og det på en skikkelig tøff bane også. Neste gang stiller han enda litt bedre forberedt og enda litt klokere. Og da er det US Open på Torrey Pines South Course, en bane han virkelig stortrivdes på i januar.
US Open spilles altså på samme bane som Hovland ble nummer to på under Farmers Insurance Open i slutten av januar. Turneringen spilles 17-20 juni.
Før den tid skal Hovland i aksjon i en annen stor turnering, The Memorial. Den kan du se på Eurosports kanaler og GOLFTV fra 3-6 juni.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame