Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland på skuddhold tross tung dag: – Ikke sett noe lignende

Espen Blaker

Oppdatert 22/05/2021 klokken 01:41 GMT+2

Viktor Hovland fikk det tungt i vinden på dag to av PGA Championship, men er ikke mer enn fem slag bak teten før de to avsluttende rundene.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

I brutale forhold kjempet Viktor Hovland seg gjennom den andre runden av PGA Championship på 75 slag, tre over par. Likevel er nordmannen på skuddhold før helgen - opp til teten skiller det ikke mer enn fem slag.
Fredagens runde var preget av sterk vind og høye scorer. Hovland, som viste seg frem fra sin beste side slagspillsmessig torsdag, var langt ifra samme standard dagen derpå.
Hovland traff kun 38% av fairwayene og 33% av greenene, i motsetning til hhv. 64% og 83% torsdag. Totalt tapte 23-åringen 3,81 slag fra tee til green, i motsetning til de 4,8 slagene han TJENTE torsdag - en sving på nesten åtte slag.
– Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende fra Hovland. Det er sterkt å begrense skaden såpass med tanke på scoren, sa de amerikanske kommentatorene.
For i tillegg til å være unormalt upresis hadde ikke Hovland marginene med seg heller. Ikke mindre enn seks måtte han kakke seg ut av enten roughe eller bunkere grunnet dårlige spretter eller dårlige lies.
Heldigvis spilte putteren på lag - Hovland tjente 1,9 slag på green (mot 0,9 torsdag). Det kan være redningen før helgens to avsluttende runder.
– Han er en skikkelig fighter, det skal han ha, sa kommentatorene da Hovland gikk av siste green etter å ha reddet par på strålende vis.
Louis Oosthuizen og Phil Mickelson leder turneringen på -5. Hovland lå på 19. plass da han var ferdig med sin runde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame