Drømmeåpning og Børven-dobbel sikret solid RBK-seier

Helene Fineide

Oppdatert 27/08/2020 klokken 23:28 GMT+2

Forhåndsfavorittene levde opp til forventingene og leverte 45 minutter med festfotball, da trønderne sikret videre avansement i Europa Leauge.

Torgeir Børven

Rosenborg - Breidablik 4-2
Rosenborg tok en solid seier, da den islandske seretreeren Breidablik, gjestet Lerkendal for den første kvalifiseringsrunden til Europa League.
Det ble en første omgang fylt med festfotball fra trønderne, men den islandske motstanderen yppet seg mot hjemmelaget i siste halvdel.

Børven-dobbel

Det ble en drømmeåpning på Europa-kvelden for trønderne, da Zachariassen stakk gjennom Børven etter kun fire minutter spilt. Angrepsspilleren hadde gått på et smart løp innover i banen, og avsluttet solid i lengste hjørnet.
Kun ti minutter senere stanget forsvarsbauta Tore Reginiussen inn 2-0 til hjemmelaget. Holse slo inn i feltet, og den hodesterke midtstopperen raget høyest og doblet dermed ledelsen på Lerkendal.
Det skulle ikke mange minuttene til før nok en midtstopper noterte seg på scoringslisten. Denne gangen signert Even Hovland. Islamovic var sterk i boksen og kjempet seg til en avslutning. Returen gikk rett til Hovland, som ikke nølte og klinket inn tremålsledelse til de hvitkledde.
Rosenborg herjet med islendingene i Trondheim, og dette passet Torgeir Brøven på å utnytte. Nok en gang tredde Zachariassen gjennom den målfarlige spilleren. Børven fikk ballen på linjen og brukte kun et touch før han banket inn 4-0.

Svak andreomgang

Med 30 minutter igjen på klokken kom en sårt Breidablik-redusering. Islendingenes Viktor Karl Einarsson banket ballen forbi RBKs-Faye Lund på volley, og det sto 4-1 i Trondheim.
Det var en svak forestilling av et tamt RBK-lag i de siste 45, og den islandske motstanderen fikk flere sjanser til å utligne. Og ytterligere et mål skulle dte bli, da Einarsson ble felt av Holse. Mikkelsen var sikker fra straffemerket, og satte inn 4-2. Et resultat som sto ut kampen.

Slik stilte lagene:

Rosenborg: Faye Lund - Reitan, Reginiussen, Hovland, Eggen Hedenstad - Zachariassen, Tagseth, Åsen - Holse, Islamovic, Børven
Breidablik: Einarsson - Yeoman, Muminovic, Helgason, Thorkelsson - Einarsson, Sigurdarson - Gunnlaugsson, Eyjolfsson, Mikkelsen - Willumsson