• Se Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt på TVNorge, Eurosport Player og Dplay søndag fra klokken
BODØ (Eurosport.no):
– Oi, hvor skal jeg starte.
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 PÅ 06:26
Det sier daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen på spørsmål om hva som gjøres av foreberedelser før Glimts første Europa-kamp på 16 år.
Torsdag møter de helgule litauiske Kauno Žalgiris i første kvalifiseringsrunde i Europa League, og det er liten tvil om at Thomassen og de andre i Bodø/Glimt har nok å sette fingrene i før det europeiske eventyret kan blåses i gang.

UEFA-krav

Nye gjerder, nytt lydanlegg og asfalt rundt deler av stadion er bare noe av det Glimt har fått på plass før møtet med Kauno Žalgiris. Med strenge krav fra UEFA, har Glimt brukt lang tid på å få alt i orden.
For det er liten tvil om at Bodø/Glimt bygger for flere Europa-eventyr – også i årene som kommer.
– Det vi gjør på anleggsiden får også betydning for framtiden, sier daglig leder Frode Thomassen til Eurosport.
– Forberedelsene inn mot torsdagen skjer på veldig mange ulike akser. Hovedtrykket i klubben har ligget på å få ferdig arenaen, slik at vi klarer å imøtekomme kravene til UEFA. Vi kommer ikke til å bli helt ferdige, men så godt som, fortsetter han, og legger samtidig til at klubben har fått dispensasjon for flere ting de ikke rekker å bli ferdige med før torsdagens kamp.
Saken fortsetter under videoen.

Jakter suksess i Europa: – En av grunnene til at jeg ble værende i Glimt

Kostbare borteturer

Glimt-trener Kjetil Knutsen var tydelig med Eurosport tidligere denne uken at han så fram til at Bodø/Glimt som lag nå får muligheten til å teste seg ute i Europa.
Det er derimot ikke bare en sportslig gevinst å ta seg videre til den andre kvalifiseringsrunden i Europa League. Frode Thomassen bekrefter at det dreier seg om rundt to millioner kroner for å ta seg videre.
– Vi har egentlig bare noen historiske tall å speile tallene på, og det er samtidig en god del kostnader knyttet til restriksjoner, reiser og smitteverntiltak, forklarer den daglige lederen.
– Spesielt borteturer kan komme opp mot en million kroner i kostnader – om vi skulle gå videre. Grunnen til det er blant annet at alle klubber er pålagt å fly charter grunnet koronasituasjonen, og dette koster en god del, legger Thomassen til.
Kjetil Knutsen delte sine tanker om den kommende Europa League-kvalifiseringskampen tidligere denne uken. Se hva han sa her – saken fortsetter under videoen.

– Vi skal vise at vi kan måle krefter mot gode lag i Europa

40-50 millioner

Bodø/Glimt må gjennom tre kvalifiseringsrunder, i tillegg til en avsluttende play-off, før de eventuelt kommer seg inn i et gruppespill. Det er her de ordentlig store pengene ligger.
– Skal vi sammenligne med Sarpsborg 08 i 2018, noe som er realistisk, kan det komme opp mot en 40-50 millioner kroner for å gå videre til et gruppespill, fastslår Thomassen.
– For oss handler mye av dette om å bli attraktive i Europa.
Sarpsborg 08 økte sine inntekter fra 66 til 126 millioner fra 2017 til 2018, og spill i Europa Leagues gruppespill var den store drivkraften bak inntektsøkningen.
I motsetning til det Europa-eventyret sarpingene gikk gjennom for to år siden, skal Glimt kun spille en kamp mot hvert lag i de ulike kvalifiseringsrundene. Første hindre fram mot et gruppespill er altså litauiske Kauno Žalgiris på Aspmyra torsdag.
Søndagen etter møter de helgule nettopp Sarpsborg 08 på bortebane. Den kampen kan du se på TVNorge, Eurosport Player og Dplay fra klokken 18:00.

Visste ingenting før uttaket: – Et stolt øyeblikk

UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 PÅ 14:47