Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende

Oppdatert 11/03/2021 klokken 23:26 GMT+1

Romsdalingene reiser til Ungarn med et vanskelig utgangspunkt etter 0-2-tap mot Granada og en utvisning av Martin Ellingsen.

Det ble en blytung kveld for Molde borte mot Granada

Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+. Sikre deg tilgang her.
Granada - Molde 2-0
Molde imponerte tidvis borte mot Granada, men må reise til Ungarn med to baklengs og ingen bortemål i sekken.
I tillegg må de klare seg uten Martin Ellingsen som pådro seg to gule kort i løpet av få minutter.
Returoppgjøret spilles på Puskás Aréna i Budapest torsdag 18. mars.
Se hvordan Indre Bane vurderte Moldes sjanser. Sendingen ble spilt inn før torsdagens kamp.

Dette mener eksperten er «litt krise» for Moldes Europa League-sjanser

– Du får det du fortjener i fotball

Først og fremst ødela Molde for seg selv. De to baklengsmålene kom etter tabber i de bakre rekker.
– Det er frustrerende, men det er sånn disse kampene er. Vi må være på i samtlige 90 minutter. Vi fikk kampen i vårt spor, vi gjør en god bortekamp hvis du ser bort ifra feilene, men sånn er det. Nå handler det om å bruke den neste uken på en god måte, sier Molde-trener Erling Moe på pressekonferansen etter kampen.
Han mener de fikk som fortjent.
– Du får det du fortjener i fotball, når du taper og vinner. Det er vår feil i dag. Vi må bare ta den. I dag vant de 2-0. Det er sånn fotballen er. Det er ingen unnskyldninger, vi har ingen grunn til å synes synd på oss selv. Vi må forbedre oss, lære og gjøre det bedre neste gang, sier Moe.
Han har ikke gitt opp håpet om avansement.
– Selvfølgelig er det vanskelig, men det er mulig. Kampen lever fortsatt, men vi gjorde det vanskeligere for oss selv, sier Moe.

Veteran utnyttet forsvarsglipp

Selv om Molde har imponert stort hittil i Europa League, har forsvarsspillet vært av varierende kvalitet.
Nesten en halvtime ut i kampen skulle det gå galt igjen.
Et langt utspill ble slått inn på Moldes banehalvdel. Stian Rode Gregersen duellerte med Roberto Soldado (35) for å stange unna ballen, men ingen av dem nådde den.
Bak dem hadde veteranen Jorge Molina (38) skaffet seg rom. Når Sheriff Sinyan også mistet fotfestet, fikk Granada-spissen en enkel oppgave med å plukke opp ballen og sette inn 1-0 alene med keeper Andreas Linde.
Saken fortsetter under bildet.

Jorge Molina

God Wolff Eikrem

Scoringen gjør Molina til den nest eldste spilleren som har scoret i Europa League. Den eldste? Molde-legenden Daniel Berg Hestad mot Celtic i 2015, da 40 år gammel.
Et noe uheldig Molde måtte dermed gå til pause med ett baklengsmål og uten det viktige bortemålet.
Etter en dominant Granada-åpning, var nemlig Molde fullt på høyde med spanjolene i resten av omgangen.
Selv om de helt store sjansene uteble, var moldenserne farlig frempå ved flere anledninger, anført av kaptein Magnus Wolff Eikrem.

Ellingsen utvist

Over i andre omgang tok Granada et lite grep om kampen igjen. Etter hvert ble Molde-spillerne også lite heite i toppen, og midtveis ut i omgangen straffet det seg.
Først mistet Martin Ellingsen ballen i en farlig posisjon. Det ledet til en stor sjanse, samt et gult kort da han forsøkte å gjenvinne ballen med en ganske så stygg takling.
Bare to minutter senere fikk han sitt andre gule kort, etterfulgt av et rødt, etter en sein takling.

Svak Linde

Minutter senere ble vondt til verre.
Molina vippet ballen opp til spissmakker Soldado som rappet til på hel volley fra skrått hold
Molde-keeper Linde så ut til å tro at ballen hadde retning utenfor mål, men da han slapp den forbi seg, måtte han dessverre innse at den limt seg på innsiden av stolpen og i mål.
2-0 til spanjolene og et vanskelig utgangspunkt for Molde før returoppgjøret i Budapest.