– Det har vært turbulent og uforutsigbart. Det har vært vanskelig å vite hva som skulle komme rundt neste hjørne, men vi har hele tiden hatt innstillingen om å jobbe oss gjennom det. Det har vært mange utfordringer. Men flere gode stunder enn dårlige, sier Hardarson til lokalavisen Fædrelandsvennen.
Mandag ettermiddag bekreftet IK Start at de hadde avsluttet samarbeidet med islendingen og assistent Mattias Andersson.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55

– Har lagt sjela vår i det

I intervjuet med FVN forteller Hardarson at han ble kalt inn til et møte med styreleder Andreas Nielsen mandag ettermiddag. Islendingen ønsket å fortsette, men beskriver det som «håpløst» å gjøre det uten tillit hos styret.
Videre beskriver han prosessen som god.
– Personlig hadde man gjerne gått fra jobben på en annen måte. At det ble noe positivt som hadde skjedd. Det er sjelden at det er sånn. Det ender ofte med sparking, og det er bare en del av gamet. Det må man leve med. Vi som et team har veldig rein samvittighet med hvordan vi har behandlet spillerne på og har vært ærlige med dem hele tiden. Vi har gjort et ærlig forsøk og jobbet beinhardt og lagt sjela vår i det. Så var det dessverre ikke nok, sier Hardarson til avisen.
Styreleder Andreas Nielsen har foreløpig ikke besvart Discoverys henvendelser tirsdag ettermiddag.
Saken fortsetter under videoen.

Her avbryter Fagermo intervjuet med Berisha

Hyppige trenerutskiftninger

Start ligger på 7. plass på tabellen med sju poeng etter fem serierunder. Hardarson ledet laget i 64 seriekamper i både Eliteserien og i OBOS-ligaen. Han står igjen med 27 seire, 15 uavgjort og 22 tap som Start-trener.
Start har hatt en rekke trenere de siste årene. Etter at Mons Ivar Mjelde trente klubben fra 2011 til 2015, har Bård Borgersen (2015), Steinar Pedersen (2016-2017), Mick Priest (2017), Mark Dempsey (2018), Kjetil Rekdal (2018-2019) og Hardarson (2019-2021) vært innom klubben.
I fredagens kamp mot Ull/Kisa vil en trio bestående av utviklingsleder Alexander Persson Øren og spillerutviklerne Adolfo Rodriguez og Erik «Myggen» Mykland lede laget.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56