Populære sporter
All sport
Vis alt

Eksperten lanserer denne trioen som kandidater til Start-jobben

Håkon Brandsnes

Oppdatert 14/06/2021 klokken 18:49 GMT+2

Mandag ble det kjent at Joey Hardarson er ferdig som hovedtrener i IK Start. OBOS-ekspert Amund Lutnæs deler sine tanker om hvem som kan ta over jobben til islendingen.

Raufoss-trener Christian Johnsen, KFUM-trener Jørgen Isnes, og Stabæk-assistent Eirik Kjønø

Foto: NTB

Etter at TV 2 og Fædrelandsvennen meldte om nyheten tidligere på dagen, kom bekreftelsen senere på ettermiddagen:
– Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson, skrev Start i en pressemelding.
Discovery-kommentator og OBOS-ekspert Amund Lutnæs er ikke særlig overrasket.
– Jeg tenkte at dette måtte komme. Det er en klubb som har vært i en skikkelig nedadgående spiral siden Kjetil Rekdal forlot klubben. Nå savner jeg kommunikasjon fra klubben. De har ingen daglig leder. Hva skjer i de forskjellige styrene og hvem styrer hva? Hva skjer med penger inn og ut? Det er så mange løse tråder. For meg er ikke trenerspørsmålet det viktigste i den klubben. Det er et totalt kaos, sier Lutnæs.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her avbryter Fagermo intervjuet med Berisha

Lanserer denne trioen

Men faktum er at sørlendingene nå må ut på trenerjakt. Lutnæs mener følgende trio peker seg ut:
KFUM-trener Jørgen Isnes (41):
– Han kjenner ligaen veldig godt. Han har fått litt rutine. Han er en karismatiker og svært flink i mediesammenheng. Han er en dyktig fagmann og liker offensiv fotball, sier Lutnæs.
Raufoss-trener Christian Johnsen (44):
– Han har fått til utrolig mye i Raufoss. Han har en klar og tydelig stemme. Han er veldig dyktig på spillerutvikling, sier Lutnæs.
Stabæk-assistenttrener Eirik Kjønø (30):
– Jeg tror ikke han er aktuell, men det er et navn som må tas opp i debatten med tanke på at han er kristiansander. Han har fått litt erfaring i OBOS-ligaen gjennom Grorud, men han er så å si nyansatt som assistent i Stabæk. Jeg tror det skal veldig mye til for at de slipper han, sier Lutnæs.

– Opprykk ser veldig vanskelig ut

Etter fem kamper i årets OBOS-liga, ligger Start på en sjuendeplass med sju poeng. Det er bare seks poeng opp til leder Fredrikstad, men Lutnæs mener sørlendingene har vært heldige med poengfangsten.
– Jeg tror trenere vil ha sine betenkninger om å komme til Start. Det er ikke veldig gode forhold der. Omgivelsene krever opprykk, men det ser allerede veldig vanskelig ut. De har vært veldig dårlige spillemessig, og til tider heldige i de kampene de har fått med seg poeng, mener fotballkommentatoren.
Han er også spent på hvilken hylle Start henter fra.
– Går de for et profilert navn med ønske om å sikre opprykk så fort som mulig, eller for en yngre trener med et mer langsiktig perspektiv på ting? spør Lutnæs.
– Det er en veldig tynn tropp. Det er et spørsmål om hvilke premisser treneren får. Er det noen penger til spillerkjøp i sommer, eller må man klare seg med det som allerede er der? Dette er en av de mange løse trådene der, avslutter han.
Sett denne?
picture

Bernt oppsummerer: Bolle-angrep, iskald ballgutt og KBK-feiring

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame