• Se Vegard Leikvoll Moberg og Brann mot KFUM Oslo mandag kl. 18:00 på Eurosport Norge og discovery+
Vegard Leikvoll Moberg er som en kulthelt å regne blant Bodø/Glimt-supporterne.
«Trollmannen fra Os» har vært med på den eventyrlige Glimt-reisen de siste årene, fra opprykk til Eliteserien i 2017 til seriegull i 2020 og 2021.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
Moberg ble hentet av Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen da Bodø/Glimt spilte i OBOS-ligaen i 2017, og siden opprykket ble sikret i bortekampen mot Florø samme år, har verken Moberg, Knutsen eller resten av Glimt sett seg tilbake.

Barndomsdrøm

Ett opprykk, ett seriesølv og to seriegull senere har Vegard Leikvoll Moberg nå lagt Glimt-eventyret bak seg.
– Vi kan vel oppsummere oppholdet mitt her som et «Barndomsminne frå Nordland» (også kalt «Å eg veit meg et land», sang av Elias Blix og Glimt-hymne, journ. anm). Jeg har hatt det helt fantastisk, sa Moberg i sitt siste intervju med glimt.no.
I januar 2022 fikk den høyreiste indreløperen en livslang drøm oppfylt. Vestlendingen kunne for første gang kalle seg selv Brann-spiller.
– Drømmen har alltid vært å spille for Brann. Bare det å se logoen på treningstøyet var en utrolig følelse. Det går mer og mer opp for meg at jeg spiller for Brann, sier en åpenhjertig Moberg til Discovery.
Helt siden oppveksten på starten av 1990-tallet, har osingen heiet på Brann.
– Jeg har alltid vært supporter og gått på kamper. Når du ser hvordan Brann-supporterne mobiliserer og kommer i hopetall på bortekampene vi spiller rundt om i hele Norge, så skjønner du hvor mye det betyr for dem.
– Det er helt klart en barndomsdrøm å spille foran Brann-fansen, understreker 31-åringen.

Målet mot Skeid

Sesonginnledningen har vært preget av en litt hanglete kropp, der Moberg har slitt med krampetendenser i hamstringen. De siste kampene har derimot vært en ordentlig opptur for 31-åringen.
Og om ikke det å signere for Brann var en barndomsdrøm, kan nok opplevelsen i sluttminuttene mot Skeid betegnes som noe av det samme.
Nyopprykkede Skeid så nemlig ut til å kapre sitt første poeng i OBOS-ligaen – mot selveste Brann, men da klokken viste 95:35 (lagt til seks minutter) steg Vegard Leikvoll Moberg opp og stanget inn vinnermålet til gjestene, noe som førte til elleville jubelscener ved bortetribunen.
Se de vanvittige jubelscenene på Nordre Åsen her. Saken fortsetter under.

Her sender Moberg Brann-fansen til himmels – seks (!) minutter på overtid

Og kampens store helt? Nei, han husker ikke så mye av euforien.
– Jeg fikk helt «blackout». Det betydde så utrolig mye for meg, og jeg innså ikke at scoringen ble avgjørende for kampen før supporterne stormet banen. Hadde jeg ikke sett målet i reprise, hadde jeg ikke husket det. Det var et stort øyeblikk, beskriver Moberg, som også scoret Branns eneste mål i den påfølgende kampen mot Sogndal.
«Trollmannen fra Os» hyller Brann-fansen, spesielt de som tar turen på bortekamper i OBOS-ligaen.
– En ting er å bruke alle sparepengene på å dra til Roma, men en annen ting er å reise til skogene i Kongsvinger for å følge laget. Det er helt rått, sier han.

«Venner»

I januar forlot altså Moberg Bodø/Glimt for å spille for Brann i OBOS-ligaen, men under søndagens cupfinale var 31-åringen på ny litt Glimt-spiller igjen. Den høyreiste vestlendingen var på plass sammen med både nåværende og tidligere Glimt-spillere på Ullevaal stadion, der Moberg og resten av 2021-seriemesterne kunne sikre «The Double».
Les mer om finalen her: Iskalde Mannsverk avgjorde for Molde
Noe cupgull ble det ikke, men gjensynsgleden og opplevelsen i Oslo den helgen er noe osingen ikke kommer til å glemme med det første.
– Det var veldig kjekt. Det var ganske mektig å både se og høre Glimt-fansen på søndag. Jeg må si at jeg fikk frysninger da de sang «Venner» (av Halvdan Sivertsen, journ. anm.). Det var stort, forteller Moberg til Discovery, før han fortsetter:
– Jeg har fortsatt gode venner i hele klubben. Jeg anser først og fremst gjengen i Bodø/Glimt som venner, ikke tidligere kollegaer. Selv om det rent sportslig ikke ble som jeg hadde håpet for min egen del i Glimt de siste sesongene, er det bare kjærlighet med alle – både de i klubben og supporterne, sier Moberg til Discovery.
  • Se Bodø/Glimt - Lillestrøm søndag klokken 18:00 på discovery+ og Eurosport Norge

«Fernet til Moberg»

Og apropos supporterne: Glimt-fansen har knyttet et helt spesielt bånd til kulthelten fra Os.
En egen sang har det også blitt.
– Jeg var innom cupfinalefesten på lørdag, og da hører jeg jo at de synger «Fernet til Moberg», som er en sang jeg fikk da jeg kom tilbake til Glimt høsten 2020. Det var en supporter som skrev til meg at vi skulle drikke Fernet sammen under gullfesten høsten 2020, så ble det en sang ut av det, mimrer Moberg.
– Jeg fikk tilbud om en god del enheter med Fernet gjennom cupfinalehelgen, det må sies. Jeg takket høflig nei, skyter han inn og humrer.
Under gullfeiringen i fjor høst kom Vegard Leikvoll Moberg med noen svært rørende ord i retning trener Kjetil Knutsen. Les mer om saken her.
Sett denne?

Glimt-fansen stormet banen i lykkerus: – Et moderne fotballeventyr

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46