• Se kvalikkampen mellom Brann og Jerv på discovery+ og MAX onsdag fra klokken 17:30
BODØ (Discovery):
Kjetil Knutsens framtid i Bodø/Glimt har blitt diskutert opp og ned i mente det siste halvåret, for mannen fra Arna har noen ufattelige år å se tilbake på som hovedtrener på Aspmyra.
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
13 TIMER SIDEN
Og suksess er ettertraktet, både i utlandet og innenfor Norges grenser.
Knutsen har de siste månedene vært sterkest linket til Rosenborg, men også større klubber som Rangers i Skottland, Norwich i England og Malmö i Sverige har hatt 53-åringen i kikkerten.
Nå tyder derimot alt på at den karismatiske vestlendingen blir værende i Bodø/Glimt. Avisa Nordland melder mandag – dagen etter gullfeiringen – at Kjetil Knutsen har vært i nye samtaler med Glimt-styreleder Inge Henning Andersen og daglig leder Frode Thomassen.
TV 2 melder også at «mye tyder på» at bergenseren skriver under på en ny avtale med den ferske seriemesteren.
Discovery snakket med Bodø/Glimts hovedtrener i Bodø, etter at gullaget hadde returnert til hjembyen, der han blant annet nevnte at en avgjørelse om framtiden er ventet om kort tid.
– Nå kommer det snart. Det holder nå. Jeg er drittlei, men det tror jeg flere andre er også. Klubben fortjener et svar nå, sa Knutsen i natt.
Saken fortsetter under videoen.

Fikk endelig feiret gullet: – Kommer til å huske dette resten av livet

– En fantastisk mann

For spillere har det vært tydelig at Kjetil Knutsen har vært mer enn en fotballtrener. Samholdet og relasjonene innenfor klubbens fire vegger, og ikke minst til trenerteamet med Kjetil Knutsen i spissen, er noe spillerne ofte trekker fram når de får spørsmålet om å forklare den massive suksessen de siste årene.
For Vegard Leikvoll Moberg (30) har Knutsen vært en sentral del av fotballkarrieren. Moberg ble hentet til Bodø/Glimt da Kjetil Knutsen var assistenttrener i klubben, før «Trollmannen fra Os» – som han ofte blir kalt i Bodø – kom tilbake til klubben etter et drøyt halvår i dansk fotball i 2020.
Under gullfeiringen søndag valgte Leikvoll Moberg å hylle Glimts ettertraktede hovedtrener.
– Om vi skal inn på alt det Kjetil står for, så vil jeg først bare si at han er en helt fantastisk mann, innleder midtbanespilleren.
30-åringen tror at Knutsen blir i klubben.
– Jeg håper for hans del at han går for det valget han vil, og jeg håper for Glimt sin del at han blir værende. Langt inne i hjertet tror jeg at han er gul neste år også, smiler Leikvoll Moberg, før han vender snuten til Kjetil Knutsen som står like ved.
– Du ser på gliset hans at det er han, legger han til og ler.
Saken fortsetter under videoen.

Her løfter Glimt pokalen: – Uvirkelig

– Kjetil betyr masse for meg

Vegard Leikvoll Moberg har slitt med tillit etter returen til Glimt. Den høyreiste indreløperen fikk sju opptredner i 2020, mens han i 2021 ikke har fått noen minutter i beina for Glimt. Alikevel er det en rørt og takknemlig Leikvoll Moberg som snakker med Discovery søndag kveld.
– Uansett om jeg har vært forbannet på han fordi jeg ikke har fått så mye tillit, så betyr Kjetil veldig mye for meg. Jeg er kanskje den spilleren som har vært lengst under Kjetil, og alle de verdiene han står for og alt det han har lært meg ... Det er sikkert teit, men jeg blir nesten rørt bare jeg snakker om det, sier en tydelig berørt Leikvoll Moberg.
– Kjetil betyr masse for meg, og jeg tror han er i Glimt neste år også, legger han til, mens en rørt Kjetil Knutsen nikker annerkjennende til sin smilende elev.
Saken fortsetter under videoen.

Glimt-fansen stormet banen i lykkerus: – Et moderne fotballeventyr

Verdier og fellesskap

Idet de to bytter plass i lokalet, åpner Knutsen armene og gir Leikvoll Moberg en ektefølt klem.
– Jeg har tre flotte barn, så har jeg spillerne som jeg ser på som mye av det samme. Sånne ord betyr sinnsykt mye, understreker Knutsen til Discovery.
– Betyr sånne ord og sånne tilbakemeldinger mer enn sportslig suksess?
– Helt ærlig og helt fra hjertet, så er det medmenneskelige viktigst oppi alt dette. Det er selvfølgelig begge deler, men den dagen jeg sitter på gamlehjemmet er det nok menneskene jeg kommer til å huske, svarer Glimt-treneren.
– Det vi har fått til her i Glimt er helt unikt. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt det, men det er så mange som drar i samme retning. Det er et utrolig felleskap her. Det er veldig mange gode fotballspillere her, men for meg er det det som er bak som betyr mer. Jeg blir veldig stolt av verdiene her, fortsetter han.
Se intervju med Kjetil Knutsen her.

Gull-Knutsen varsler avgjørelse om kort tid: – Glimt er en attraktiv klubb

Eliteserien
Avviser bruk av storskjerm – innrømmer at målet skulle vært godkjent
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Overtidskok: Vikings og RBKs kaptein så rødt på overtid: – Dum takling av meg
14 TIMER SIDEN