Populære sporter
All sport
Vis alt

Brann sørger for OBOS-byks: – Enorm mobilisering

Joakim Miøen

Publisert 26/04/2022 klokken 22:04 GMT+2

Tilskuertallene i OBOS-ligaen ser pene ut sammenlignet med før pandemien. Det skal en viss Bergens-klubb ha mye av æren for.

Skeid-Brann

Foto: NTB

247.487 billetter er solgt til Eliteserien og OBOS-ligaen så langt i år, etter fire serierunder.
Det informerer Norsk Toppfotball på sine nettsider.
De har gått gjennom tilskuertallene fra de fire første rundene i de to øverste divisjonene, sammenlignet med 2019. Altså før pandemien og koronarestriksjonene.
OBOS-ligaen kommer meget godt ut, med en økning på 38,8 prosent, mens Eliteserien har en knapp nedgang på rundt fem proset og et snitt på 5.536 solgte billetter.
En stor del av æren for oppsvingen i OBOS må dog sendes i retning Bergen. Brann solgte henholdsvis 11666 og 10768 billetter til hjemmekampene mot Åsane og Sogndal. 22434 på to kamper er nesten tre ganger mer enn Start, som følger etter med 7787.
I sine siste hjemmekamper i fjor, i Eliteserien, hadde Brann henholdsvis 9824 og 10527 solgte billetter mot Molde og Sarpsborg.
Sett denne?
picture

Hyller Brann-supporterne: – Fantastiske

– Enorm mobilisering

I Bergen merkes det en økt entusiasme rundt laget, til tross for nedrykket. Erlend Vågane, styrelder i Brann-Bataljonen, er meget positiv til det Brann-supporterne har vist så langt.
– Det har vært helt enorm mobilisering på tribunene i år, til tross for at vi har rykket ned. Det er et utrolig engasjement i Brann-supportermiljøet for tiden, som jeg egentlig ikke har opplevd før. Det er veldig kult, sier Vågane.
Han tror det er flere årsaker til at bergenserne samler seg rundt klubben til tross for trøblete tider sportslig.
– Det ble litt samling i bunn. En motstandskraft mot både nedrykk, nachspiel og masse problemer gjennom året. Det andre jeg tenker er jo at det er flere i miljøet og grasroten rundt Brann som har tatt konkrete initiativ og jobbet målrettet for å skape mest mulig kok og interesse rundt Brann, sier Vågane, og er spesielt glad for at flere unge ser ut til å trekke mot stadion.
– Vi ser at det er veldig mange ungdommer som kommer på supportertribunen og synger, og en haug med folk som lager tifo og flagg. Det er mange unge som kommer fram og vil være en del av det aktive miljøet, og det er helt utrolig å oppleve egentlig. Hvert fall når vi ligger der vi ligger, sier Vågane.
Sett denne?
picture

Reagerer sterkt på Glimt-spillernes oppførsel: – Jeg blir sint når jeg ser det!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame