Artikkelen oppdateres!
ULLEVAAL (Discovery):
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
2 TIMER SIDEN
Bodø/Glimt - Molde 0-1
– Se på det her! 19 år å få oppleve det her, det er helt ufattelig, sa Mannsverk til NRK etter kampen og pekte opp på Molde-fans i ekstase.
– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle ta straffe i forkant. Når jeg tar straffe, kobler jeg ut alt annet rundt meg. Straffe skal være mål ti av ti ganger. Det presset la jeg på meg selv, sa den ferske norgesmesteren etter han hadde sikret Molde deres femte NM-pokal.

Fortjent seier

– En helt fantastisk drøm å få oppleve det her. Og for en kamp vi spiller, nei det er helt ufattelig. Vi skal feire som mestre i kveld. Jeg synes vi fortjente den her, sa kaptein Wolf Eikrem etter kampen.
Også Erling Moe var en fornøyd mann etter kampslutt.
– Andreomgangen er klasse. Godt gjennomført, og til slutt er det en fortjent seier.
Glimt-trener Kjetil Knutsen måtte også annerkjenne at Molde var det beste laget i dag.
– Når de får det målet, må vi innse at de var litt bedre enn oss, sa Knutsen til NRK.

Brasse-forsøk

Arne Scheie mente før cupfinalen at kvaliteten på begge lag ikke har vært høyere på siden finalen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm i 1977. Og selv om tidspunktet for den korona-utsatte finalen fra 2021 er uvanlig, og lagene ble klare i overkant kort tid i forveien for maksimal mobilisering av byenes supporterskarer, var det fin stemning i mai-sola på Ullevaal.
Molde forsøkte seg med par avslutninger med løskrutt tidlig, og så viste både Hugo Vetlesen og Ulrik Saltnes glimt av magi da de tredde gjennom henholdsvis Runar Espejord og Amahl Pellegrino til avslutninger.
Nærmest scoring til da var Espejord på en corner han headet like utenfor bakre stolpe i det 13. minutt.
Men så smalt det plutselig fra Molde. Etter et innlegg vippet Ola Brynhildsen ballen opp til seg selv og kunne sendt romsdalingene i ledelsen på spektakulært vis, men brassesparket gikk via en Glimt-spiller til corner.
På en av de påfølgende cornerne fikk samme mann en stor sjanse da han kunne skyte fra returrommet, men ballen gikk også da utenfor.
Noen minutter før pause hadde også Magnus Wolff Eikrem et frispark såpass nært at tidligere MFK-spiller Mattias Moström ga fra seg et skikkelig jubelbrøl oppe på pressetribunen, før han innen minuttet etterpå i frustrasjon fikk se at Brynhildsen ikke hadde marginene med seg på en kjempesjanse der ballen havnet rett i nevene på Nikita Haikin via låret til Marius Høibråten.
Lagene gikk til pause på 0-0. Et skår i gleden for Molde, var Eirik Ulland Andersen måtte støttes haltende av banen.

Matchvinner Mannsverk

Kjetil Knutsen gjorde to bytter til andre omgang, og satte inn Victor Boniface og Gaute Vetti. Innledningen på økt nummer to ble stillingskrig, men etter drøye ti minutter åpnet det seg enorme rom på en overgang for Wolff Eikrem.
Han stormet fremover, gjorde alt rett og spilte på tvers til Brynhildsen. Molde-fansen bak målet var nok allerede i gang med feiringen, men Nikita Haikin sideforskjøv i tide og vartet opp med en mesterlig redning og stoppet Molde-angriperen.
Så, med et kvarter igjen, startet dramatikken. Brede Moe kom skliende inn i en takling på Wolff Eikrem, og var nær beina til Molde-kapteinen. Han gikk i bakken og dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket, til store protester fra blant annet Haikin.
– Jeg er borti, men den er jævla «soft». Jeg kaster meg for å prøve å blokkere. Jeg føler at han ser at jeg kommer, venter den ut og setter ut en fot, så når jeg er borti ham, knekker han sammen. Men når jeg kaster meg, gir jeg kanskje dommeren en sjanse til å blåse, sa Moe til NRK etter kampen.
Ikke lenge før hadde unge Sivert Mannsverk ligget nede med det som lignet krampe, men han hentet ballen selvsikkert og dunket den i nettet bak Haikin i full strekk rett foran sine egne fans.
Bodø/Glimt har en mental trener som heter Bjørn Mannsverk. 19 år gamle Sivert ved samme navn var iskald i knollen og satte et straffespark selv Kjetil Rekdal må ha nikket anerkjennende til.
Knutsen og Glimt forsøkte å svare med et trippelbytte, men flere mål ble det aldri, selv om Ulrik Saltnes fikk en god sjanse på en heading i sluttminuttene.
Molde er cupmestere i Norge for 2021-sesongen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
2 TIMER SIDEN