Populære sporter
All sport
Vis alt

Ull/Kisa-protest forkastet: – Rart at dette ikke får konsekvenser

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 05/08/2020 klokken 15:14 GMT+2

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF er nå ferdig med å behandle klagen fra Ull/Kisa etter at Sandnes Ulf skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta bytter, i kampen på Øster Hus Arena 27. juli.

Sandnes Ulf

Foto: Scanpix

Utvalget har behandlet tre av de anførte protestgrunnlagene fra Ull/Kisa, og kommet fram til at ingen av de tre bryter med reglementet. Derfor blir 2-1-seieren til Sandnes Ulf stående.
Det melder Norges Fotballforbund onsdag formiddag.
Bakgrunnen for klagen er at det nye regelverket sier at de fem tilgjengelige byttene ikke kan bidra til mer enn tre stopp i spillet (i tillegg til pausen). Sandnes Ulf gjorde sitt første bytte i pausen i kampen mot Ull/Kisa, som altså ikke er tellende, men de fire resterende byttene ble alle gjort på ulike tider i løpet av andre omgang.
Det er første gang et lag i norsk toppfotball har levert en protest på bakgrunn av dette siden det nye regelverket tredde i kraft etter koronapausen.

– Kamputfallet ble ikke påvirket

De tre protestgrunnlagene var: 1) Benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget, jf. reaksjonsreglementet, 2) «Grove feil ved dommerens forståelse eller praktisering av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse», jf. reaksjonsreglementet og 3) «Andre vesentlige forhold som har ledet til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår», jf. reaksjonsreglementet § 5-3 (1) bokstav e.
– Utvalget slutter seg til NFFs Ankeutvalg, og finner at dommerfeilen i angjeldende sak ikke har ført til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår, står det i konklusjonen fra Doms- og sanksjonsutvalget under det tredje protestgrunnlaget.
Utvalget konkluderer samtidig med at det ikke var ''overveiende sannsynlig'' at kamputfallet ble påvirket ved feilen som ble begått.

Ull/Kisa-sjefen: – Rart

Daglig leder i Ull/Kisa Andreas Aalbu synes det er merkelig at feilen som ble begått i kampen mot Sandnes Ulf ikke får konsekvenser.
– Vi synes selvfølgelig at det er rart at dette ikke får konsekvenser. Man vet aldri hva som skjer i løpet av en fotbalkamp, og det er sikkert mange som ønsker et ekstra stopp i spillet, men vi får bare forholde oss til det svaret vi har fått, sier Aalbu til Eurosport.
Den daglige lederen sier samtidig at klubben ikke ønsker å anke avgjørelsen, og at de nå skal se framover.
– Vi har mer enn nok med oss selv for tiden, så vi ønsker ikke å bruke mer tid på å anke. Vi gjorde det vi kunne i situasjonen, og er fornøyde med at vi i det hele tatt sendte over en klage, uttaler han videre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame