Utvalget har behandlet tre av de anførte protestgrunnlagene fra Ull/Kisa, og kommet fram til at ingen av de tre bryter med reglementet. Derfor blir 2-1-seieren til Sandnes Ulf stående.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Det melder Norges Fotballforbund onsdag formiddag.
Bakgrunnen for klagen er at det nye regelverket sier at de fem tilgjengelige byttene ikke kan bidra til mer enn tre stopp i spillet (i tillegg til pausen). Sandnes Ulf gjorde sitt første bytte i pausen i kampen mot Ull/Kisa, som altså ikke er tellende, men de fire resterende byttene ble alle gjort på ulike tider i løpet av andre omgang.
Det er første gang et lag i norsk toppfotball har levert en protest på bakgrunn av dette siden det nye regelverket tredde i kraft etter koronapausen.

– Kamputfallet ble ikke påvirket

De tre protestgrunnlagene var: 1) Benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget, jf. reaksjonsreglementet, 2) «Grove feil ved dommerens forståelse eller praktisering av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse», jf. reaksjonsreglementet og 3) «Andre vesentlige forhold som har ledet til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår», jf. reaksjonsreglementet § 5-3 (1) bokstav e.
– Utvalget slutter seg til NFFs Ankeutvalg, og finner at dommerfeilen i angjeldende sak ikke har ført til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår, står det i konklusjonen fra Doms- og sanksjonsutvalget under det tredje protestgrunnlaget.
Utvalget konkluderer samtidig med at det ikke var ''overveiende sannsynlig'' at kamputfallet ble påvirket ved feilen som ble begått.

Ull/Kisa-sjefen: – Rart

Daglig leder i Ull/Kisa Andreas Aalbu synes det er merkelig at feilen som ble begått i kampen mot Sandnes Ulf ikke får konsekvenser.
– Vi synes selvfølgelig at det er rart at dette ikke får konsekvenser. Man vet aldri hva som skjer i løpet av en fotbalkamp, og det er sikkert mange som ønsker et ekstra stopp i spillet, men vi får bare forholde oss til det svaret vi har fått, sier Aalbu til Eurosport.
Den daglige lederen sier samtidig at klubben ikke ønsker å anke avgjørelsen, og at de nå skal se framover.
– Vi har mer enn nok med oss selv for tiden, så vi ønsker ikke å bruke mer tid på å anke. Vi gjorde det vi kunne i situasjonen, og er fornøyde med at vi i det hele tatt sendte over en klage, uttaler han videre.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29