Fem minutter på overtid gjorde Sandnes Ulf sitt femte og siste bytte i kampen mot Ull/Kisa. Det kan vise seg å få konsekvenser.
– Vi har lagt inn protest på grunn av at de har brukt et bytte for mye. Man kan gjøre fem bytter, men med tre stopp i spillet. Det siste byttet gjorde at Sandnes Ulf hadde fire, noe som er et regelbrudd. Det er bakgrunnen for protesten, sier daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu, til Eurosport.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
Det nye regelverket sier altså at de fem tilgjengelige byttene ikke kan bidra til mer enn tre stopp i spillet (i tillegg til pausen). Sandnes Ulf gjorde sitt første bytte i pausen, som altså ikke er tellende, men de fire resterende byttene ble alle gjort på ulike tider i løpet av andre omgang.
Det er første gang et lag i norsk toppfotball har levert en protest på bakgrunn av dette siden det nye regelverket tredde i kraft etter koronapausen.
– Det er jo en ny regel også, det er jo første gang dette skjer. Personlig er jeg ikke i Sandnes og tenkte ikke på det da det skjedde. Men det er jo et brudd på reglene, så det bør få konsekvenser. Så enkelt er det jo, sier Aalbu.
– Det finnes jo ingen praksis på dette fra før. Hva forventer du at forbundet gjør? Hva tror du vil skje?
– Det er jeg usikker på, jeg har jo ikke vært borti dette før. Men det er jo et regelbrudd, og jeg forventer at det vil få konsekvenser. Folk kommer sikkert til å reagere på at det ikke ville fått noen betydning uansett, men man vet jo aldri.
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, skriver følgende i en SMS til Eurosport: «Vanskelig å si noe om utfall, det får våre domsorganer vurdere. Flere forhold må vurderes, blant annet påvirkning av resultat.»
Juridisk seksjonsleder i NFF, Espen Auberg, har ikke besvart Eurosports henvendelser onsdag kveld. Heller ikke Sandnes Ulf-trener Steffen Landro eller daglig leder Tom Rune Espedal har vært tilgjengelige for en kommentar.

OBOS-trenerens stikk til Eurosport-ekspert: – We got you again!

OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12
OBOS-ligaen
«Myggen» i trenerteamet som leder Start neste kamp
14/06/2021 PÅ 18:55