Tromsø sikret tre nye poeng

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 06/07/2020 klokken 22:03 GMT+2

Tromsø sikret sin andre seier for sesongen etter scoringer av Fitim Azemi og Adam Orn Arnarson.

Tromsø

Kongsvinger - Tromsø: 0-2
Både Kongsvinger og Tromsø kom fra hver sin seier i første runde av OBOS-ligaen, men det var bortelaget som skulle ta med seg de tre poengene hjem.
Etter 31 minutter satte Fitim Azemi inn kampens første mål, mens Adam Orn Arnarson la på til 2-0 kun fire minutter senere.
I første omgang ble også Kongsvingers keeper Saku-Pekka Sahlgren skadet og måtte få behandling. Han ble så byttet ut og Andreas Smedplass kom inn i KIL-målet.
Men flere mål ble det ikke i kampen mellom KIL og Tromsø og bortelaget tok med seg tre nye poeng.
– De var litt bedre. De var effektive når de hadde sine sjanser i kampen og vi var ikke og det er kanskje den lille forskjellen akkurat nå. Vi presset dem gange lavt noen ganger i andre omgang og skapte noen sjanser, men de overlevde i våre øyeblikk. I første omgang hadde vi sjansen til å sette 1-0, men fikk det ikke til. Så hadde de sine effektive fem minutter, sa KIL-trener Mika Lehkosuo til Eurosport etter kampen.
Sett denne?

Her tror studio det er ny scoring: – Har vi gjort det store nå?

Her er resultatene fra de andre kampene i OBOS-ligaen mandag:
Ranheim - Grorud: 5-3
Grorud sjokkerte trønderne med 3-1-ledelse til pause etter flott målgivende og scoring av Preben Mankovitz, men hjemmelaget klarte å hale i land 5-3-seier på overtid.
For etter at Mankovitz først hadde slått en flott målgivende til Nikolai Hristov og selv lagt på til 3-1 før pause, snudde Ranheim kampen etter hvilen.
Først scoret Ivar Sollie Rønning før Erik Tønne skrudde inn et frispark kvarteret før slutt. På overtid sørget Michael Karlsen (straffe) og Mads Reginiussen for tre poeng for trønderne.
Dermed ble det sesongens andre tap for Grorud som også yppet seg i serieåpningen mot Lillestrøm. Tap mot to lag fra fjorårets Eliteserie er som ventet, men Grorud har vist at det har noe å gjøre i OBOS-ligaen i debutsesongen.

Se Høydepunktene: Ranheim - Grorud (5-3)

Raufoss - Stjørdals/Blink: 3-1
Raufoss vant 3-1 over nyopprykkede Stjørdals-Blink takket være to kjappe mål i løpet av 1. omgang. Laget spiller hjemmekamper på Ull/Kisas hjemmebane på Jessheim mens de venter på nytt kunstgress på egen arena, men vant likevel greit.

Se høydepunktene: Raufoss - Stjørdals-Blink 3-1

Jerv - Sandnes Ulf: 2-2
Jerv og Sandnes Ulf spilte 2-2 i Grimstad. Jerv snudde til ledelse, men måtte ta til takke med ett poeng etter en utligning fra Kent Håvard Eriksen.

Se høydepunktene: Jerv - Sandnes Ulf (2-2)

Øygarden - Åsane: 0-2
Åsanes Senai Hagos viste litt av registeret sitt da han scoret et «Zlatan-mål» i serieåpningen, og i kampen mot Øygarden viste han fram nye kunster. Etter 68 minutter ga han Åsane ledelsen med et banan-skudd i borte hjørnet etter noen lekre overstegsfinter. Laget vant 2-0 etter en straffescoring på overtid.

Se høydepunktene: Øygarden - Åsane 0-2

Strømmen - KFUM: 2-1
Strømmen-midtstopper Hasan Kurucay viste også fram ferdigheter da han avgjorde kampen mot KFUM Oslo med et knallhardt frispark etter at David Tavakoli hadde utlignet for Kåffa like før. Strømmen tok med det revansje etter det forsmedelige 0-4-tapet i serieåpningen med 2-1-seier på hjemmebane.

Se høydepunktene: Strømmen - KFUM 2-1

Sogndal - Ull/Kisa: 6-1