Jose Eduardo De Araujo, kalt Zé Eduardo, kom til Sandefjord i mars, men sesongen kan allerede være over, skriver Sandefjords Blad.
I en duell mot Haugesund gikk det nemlig galt for spilleren man først trodde hadde scoret da laget slo Odd etter to sene mål. Målet ble riktignok senere omgjort til selvmål.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er dessverre langvarig, ja, bekrefter Sandefjord-trener Marti Cifuentes om skaden overfor avisen.
– Han kjente ikke så mye til det i starten, men så begynte kneet å hovne opp. Nå viser det seg at han har røket noe i kneet og det betyr at han er ute i mange måneder. Om det er hele sesongen eller ikke, det vet vi ikke enda. Nå skal han opereres på torsdag, så får vi se etter det, forteller han.
28-åringen spilte sist for den sveitsiske klubben FC Wil 1900. Han har også tidligere spilt for en rekke klubber, blant annet italienske Parma og FC Empoli, samt de brasislianske klubbene Bragantino og Boavista SC.
Han har også 14 kamper for det brasilianske U21-landslaget.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson føler med både spilleren og klubben, men leverer likevel en liten slagside:
– Det er kjedelig, men ikke så overraskende. De henter jo en spiller helt ute av form. Hvem som helst ser jo at han ikke er fysisk klar. Det spiller ingen rolle at man har vært god en gang, det må man opprettholde år etter år. Det er litt overraskende at de hentet ham, egentlig, ettersom de er avhengige av å ha spillere som kan levere med en gang, sier Jonsson.
– Men det er selvsagt fryktelig uheldig og kjedelig. Samtidig er skaderisikoen naturligvis større, tilføyer han.
– Hva har han bidratt med frem til han var uheldig, da?
– Man ser jo at han har noe i seg, og at det er en tøff spiller. Men han er ikke i form, og det går ikke an å komme til Eliteserien og tro man kan levere på tidligere meritter. Så lavt nivå holder jo ikke denne serien.
Etter seks spilte kamper ligger Sandefjord på 13. plass, med en seier, en uavgjort og fire tap.
– Sandefjord har sett bra ut spillemessig, og er et lag med struktur og grunnspill. Men spillermaterialet ser ikke ut til å være godt nok. Pr i dag er de ikke farlige nok der det skal avgjøres. De har hatt over 60 prosent ballbesittelse, men det hjelper lite, når det scores null mål og tas null poeng. Kampene avgjøres i begge boksene, og der er de ikke gode nok.

Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens fremste ledere

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51