– Det er en herlig fight hvertfall. Det lever hele veien inn, og så er det en fantastisk ramme med publikum her. To lag som vil mye, men så skulle vi gjerne hatt med oss litt mer, sier TIL-trener Gaute Helstrup til Discovery etter kampslutt.
Den regjerende seriemesteren hadde ikke vunnet en seriekamp siden 18. april, og trengte sårt en seier for å snu den leie trenden.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Men i stedet for en opptur fremfor et nærmest utsolgt Aspmyra, måtte Kjetil Knutsen og resten av Glimt-laget se Tromsø lede helt inn i sluttminuttene på fotballens festdag.
Hjemmelaget berget likevel ett poeng da Joel Mvuka godt inn i overtiden, satte inn utligningen og sikret poengdeling mellom erkerivalene.
– Det var viktig at vi kom tilbake og hvert fall fikk 1-1. Men så er det litt synd for vi får en annullering der, som alle skjønner at ikke er offside. Det er forferdelig dårlig dømming, dessverre. Men vi snakker ikke om de nå, sa en tydelig skuffet Kjetil Knutsen, før han fortsatte:
– Vi får ikke vår samhandling til å sitte, vi er for unøyaktige, det er for upresist og for mange spillere som er utrygge i rollene sine for øyeblikket. En rotete kamp fra vår side, rett og slett.

Annullert scoring

Inn for hjemmelaget var tidligere TIL-spiss, Runar Espejord, tilbake i startelleveren, men scoringene mot gamleklubben lot vente på seg.
Første nettkjenning var det derimot gjestene fra Nordens Paris som skulle få. Etter drøyt 15 minutter spill, satte Eric Kitolano ballen mellom stengene til Glimts sisteskanse, men linjedommer er oppe med flagget og målet ble annullert. Reprisene i etterkant viste derimot at det fort skulle stått 1-0 til Tromsø.
– Det er ikke offside. Vi blir snytt for et mål og burde ledet 1-0 til pause nå, sier «målscorer» Kitolano til Discovery når han fikk se bildene av den omdiskuterte situasjonen.
Se hendelsen her:

Reagerer på annullering: – Ikke i nærheten av offside

Tromsø i ledelsen

Revansje skulle derimot gjestene få, når de like etter pause omsider kunne juble for scoring – og denne gangen var det ingen tvil. Det var soleklart mål!
Utskjelte Ebiye Moses leverte et lekkert innlegg til Niklas Vesterlund, som klinket til og det sto dermed 1-0 til gjestene fra Tromsø.
– Moses har fått mye berettiget kritikk, men det der er nydelig, mente Disocvery-ekspert Christian Gauseth om innlegget som førte til TIL-scoringen.
Vondt ble også til verre for Bodø/Glimt når også de fikk flagget til linjedommeren imot seg. Hugo Vetlesen traff nettmaskene etter å ha headet inn en corner. Også her blåste dommeren for annullering, men TV-bildene i ettertid viste derimot lite til offside.
– Han linjedommeren på sida der, han har mye å svare for etterpå, mente Discovery-ekspert Lars Bohinen i studio.

Berget poeng

Det så ut til å gå mot Tromsø-seier på Aspmyra, men det var før Joel Mvuka etter en lekker touch fra Victor Boniface, satte inn 1-1 i det 93. minutt.
Det ble også kampens siste scoring, og Tromsø og Bodø/Glimt måtte dele poengene broderlig mellom seg.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31