Først straffebom – slo tilbake med målshow

Malin Hamilton

Oppdatert 06/07/2020 klokken 21:28 GMT+2

Målene strømmer inn for Sogndal i årets OBOS-liga. Etter mandagens 6-1-seier mot Ull/Kisa kan laget markere seg så mye som ti mål på to kamper.

Sogndal

Sogndal - Ullensaker/Kisa: 6-1
Det var duket for målfest på Fosshaugane Campus da to lag som begge hadde funnet motstander-nettet fire ganger hver i åpningskampen, møttes i andre serierunde.
Men det var hjemmelaget som kunne fortsette feiringen på praktfult vis. De trengte ikke mer enn seks minutter før scoringene strømmet inn utover kampen. Med ti mål på 108 minutter topper nå Sogndal tabellen.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Sogndal - Ull/Kisa (6-1)

Ull/Kisa holdt kampen i live i første omgang med en redusering til 1-1, men så kom bulldoseren kjørende med mål fra Kristoffer Hoven, Alioune Ndour, Endre Kuben, Eivind Helgesen og Daniel Eid. Med en slik bredde i troppen er det nok av målglade spillere som kan avgjøre kamper.
– Å ha så mange forskjellige målscorere er jo det beste som finnes for en trener. Se disse spillerne som Sogndal setter inn på laget utover kampen. Det har ikke så veldig mye å si for Sogndal at de spilte på fredag, sa Eurosports OBOS-ekspert Amund Isaksen Lutnæs etter kampen.
– Dette Sogndal-laget sprudler, dette er noe jeg har latt meg imponere av. De feide Kisa av banen!, sa fotballekspert Petter Bø Tosterud.
Se hele dialogen til Amund Lutnæs her. Saken fortsetter under videoen:

Pangstart: – Sogndal kan spille Eliteserie-fotball neste år

Sogndal i førersete

Det var et Sogndal-lag som virkelig trykket på gassen i åpningsminuttene på egen hjemmebane. Allerede etter seks minutter fant hjemmelaget motstanderen sitt nett da Kristoffer Hoven hoppet ballen i mål. Et ungt Sogndal-lag så sterkt ut og presset gjestene lavt mot eget mål.
Men kampen var langt fra ferdigspilt. Ull/Kisa hang seg på etter litt klabb og babb i boks etter et frispark i god posisjon, så dunket Dundli ballen i mål i det 31. minutt, mot spillets gang og kunne gå til pause med 1-1.

Målfest

Men da tok det ikke lange tiden før Sogndal markerte seg igjen etter pause. Etter 48 minutter ble Sogndal-spiller Lereng revet ned i Ull/Kisas 16-meter og Endre Kupen var klar for å ta årets første straffe. Han traff tverrligger, men revansjerte seg kjapt seg etter 51. minutter og dunket inn 2-1 på volley.
Ull/Kisa så tamme ut og hadde ikke mye å bidra med når Sogndal virkelig skrudde på turboen. Etter assist og mål tidligere i kampen var Hoven bare en av få som ikke var ferdigspilt, og da rant det inn med mål.
Og de kom på rekke og rad. Vertene vartet opp med tre mål på elleve minutter. Først satt Hoven satt inn 3-1, så meldte Daniel Eid seg på scoringslista med 4-1 og Alioune Ndour med 5-1. Men det stoppet ikke der, Eivind Helgesen parkerte bussen med 6-1 på Fossane stadion rett før kampslutt.

Slik stilte lagene:

Sogndal (3-4-3): Renze Fij - Axel Kryger, Igoh Ogbu, Martin Ove Roseth - Daniel Eid, Sivert Mannsverk,Tomas Kristoffersen, Tomas Totland - Andreas Hoven, Endre Kupen, Kristoffer Hoven
Ullensaker/Kisa (3-4-3): Stefan Hagerup - Espen Bjørnsen Garnås, Morten Sundli - Herman Johan Haugen, Nikolas Walstad, Martin Torp, Christian Aas - Stian Ringstad, Sander Haugaard Werni, Henrik Kristiansen.