Tromsø med historisk seiersrekke: – En parademarsj

Helene Fineide

Oppdatert 10/08/2020 klokken 20:20 GMT+2

Laget fra Nordens Paris skrev mandag historie med åtte strake seiere, etter nok en maktdemonstrasjon hjemme mot Sandnes Ulf.

Tromsøs Daniel Berntsen jublet etter scoring mot Sandnes Ulf

Sandnes Ulf klarte ikke sette en stopper for den utrolige seiersrekken til Tromsø, da tabelltreeren gjestet Alfheim Stadion mandag kveld.
– Vi har hatt en helt fantastisk start, så nå må det bare fortsette slik, sier tomåls-scorer Lars Sætra til Eurosport etter kampen.

Lekre Yttergård-assister

Etter 27 minutter spilt og flere gode sjanser satt det endelig for hjemmelaget.
Magnus Andersen trillet inn ballen etter en lekker målgivende fra Ruben Yttergård Jenssen. Bare seks minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, da Eric Kitalano fikk sklidd inn ballen etter nok en nydelig servering av Yttergård Jensen.
Det gode Tromsø-spillet fortsatte også i de siste 45. Tre minutter ut i andre omgang får hjemmelaget frispark i en gunstig posisjon. Daniel Berntsen ladet kanonen og plasserte den iskaldt inn ved venstre stolpe.
– OBOS-ligaen er jo bare en parademarsj for dette Tromsø-laget, sa Eurosports fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs etter 3-0 scoringen.

To Sætra-scoringer

Med ti minutter igjen av ordinær tid punkterte Tromsø kampen fullstendig.
Hansen Aarøen slo ballen fra dødlinjen og rett på hodet til innbytter Lars Sætra, og det sto dermed 4-0 til den soleklare tabelleneren.
Azemi-erstatter Sætra trengte ikke mange minuttene før han igjen satte ballen mellom stengene til Sandnes Ulf-keeperen.
Tobias Hafstad slo lekkert inn mot bakre stolpe, og der sto Sætra som også denne gangen klinket den inn med hodet.

Slik stilte lagene:

Tromsø: Jacob Karlstrøm, Anders Jenssen, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Magnus Andersen, Lasse Nilsen, Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Berntsen, Fitim Azemi, Eric Kitolano
Sandnes Ulf: Pål Vestly Heigre, Tord Salte, Espen Berger, Christer Reppesgård, Sander Finjord Ringberg, Ári Mohr Jónsson, Christian Landu Landu, Adnan Hadzic, André Sødlund, Magnus Grødem, Kent Håvard Eriksen

Perlescoring etter tre minutter: – Se det kunststykket