Tabelltoppen i OBOS-ligaen var det som sto på spill da serieleder Sandnes Ulf gjestet Nadderud for et møte med Eirik Kjønøs Stabæk.
Men rogalendingene kom til toppkampen uten sin store formspiller Martin Ramsland som var ute med en ankelskade.
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 PÅ 21:01
Selv om det ikke ble noen målfest, fikk Sandnes Ulf det ene målet de trengte for å stikke av med tre poeng hjem til Sandnes.
Laget fra Rogaland topper OBOS med 12 poeng og full pott etter fire serierunder.
– Spillerene fulgte kampplanen til punkt og prikke. De var utrolig displinerte og hardtarbeidende, også klarte vi å avgjøre kampen med en perlescoring av Sander Ringberg, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen etter kampen.
Han tror at gressmatta på Nadderud var til deres fordel i dagens oppgjør.
– Jeg tror ikke Stabæk profeterer på å spille på denne ujevne banen som hjemmebane. Nå forstå jeg det slik at de ikke har fått trent på banen heller da sto vi likt siden ingen av oss hadde trent på gress.
Eirik Kjønø var naturlig ikke fornøyd med hans lag etter kampen.
– På 0-1 blir de enda mer defensive. Da klarer vi ikke å skape høyt nok tempo og vi har ikke god nok presisjon med innleggene våre. Jeg tror vi har nærmere tretti innlegg og vi kunne slått tretti til uten nytte. Vi treffer ikke og vi får ikke skapt nok sjanser, oppsummerte Kjønø kampen.
På spørsmål om det var naivt å prøve på spille teknisk fotball med mye pasninger svarer Stabæk-treneren:
– Vi er et fotballag som liker å spille hurtig langs bakken. Vi trener på kunstgress hver dag. Vi er gode mot Åsane og Skeid, også er det annerledes å spille her og vi må håndtere det bedre.
Saken fortsetter under videoen.

Blytung Bryne-start: – Ender tragikomisk med selvmål på slutten

Rett i fleisen

Hjemmelaget tok tidlig kontroll i kampen og styrte spillet i store deler av den første omgangen, men de store sjansene uteble.
Så skulle Stabæk få en rett i fleisen.
Sandnes Ulf hadde ikke på sin side skapt et kvekk omtrent før de plutselig i det 37. minutt fikk en kontring etter en Stabæk-corner. Ballen spilles langt opp til Sander Finjord Ringberg. Høyrekanten setter full fart mot Stabæk-målet før han smeller ballen fra like innenfor 16-meteren i det nærmeste krysset.
Stabæk som hadde vært det beste laget de første 45, men bortsett fra en mulighet til Normann Hansen like før pause. Spissen prøvde å skru ballen inn i det lengste hjørnet, men ballen gikk 1-2 på utsiden av stolpen.
Selv om Stabæk var det beste laget de første 45, så var det det lyseblå som kunne ta med seg en ledelse inn i garderoben.
Saken fortsetter under vidoen.

På innsiden av MIF-garderoben – dette var Vegard Hansens pause-beskjed

Sjansefattig

Som i den første omgangen, var det ikke mange sjanser til noen av laget.
Begge lag hadde noen små sjanser, men det var Sandnes Ulf som var nærmere 2-0, enn hva Stabæk var en utligning.
I det 83. minutt fikk de lyseblå en god mulighet til å punktere kampen. Ingvald Sandvik Halgunset fikk ballen like utenfor 16-meteren, men ballen skrudde feil vei for Sandnes Ulfs del og gikk like utenfor stolpen.
Stabæk prøvde å sette inn et visst trykk på slutten av kampen. Og bare noen få sekunder før slutt fikk de endelig den ene sjansen de hadde ventet på.
Victor Wernersson får plutselig ballen helt mutters alene på fem meteren. Men svensken klarer utrolig nok å feie den ballen over målet.
Det var den siste som skjedde i kampen og det endte med en sterk borteseier til Sandnes Ulf.
Slik startet lagene:
Stabæk (3-5-2): Marcus Sandberg - Nicolai Næss, Simen Wangberg (K), Kasper Pedersen - Sturla Ottesen, Victor Wernersson, Herman Geelmuyden, Curtis Edwards, Fredrik Krogstad - Oliver Edvardsen, Kornelius Normann Hansen
Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch - Ståle Sæthre, Espen Berger, Torbjørn Heggem - Sander Finjord Ringberg, Horenus Taddese, Christian Landu Landu, Ingvald Sandvik Halgunset, Anders Hiim - Jostein Ekeland (K), Tommy Høiland
Saken fortsetter under videoen.

Sjekk denne Braut-suseren: – Er det det som kalles «å dryle»?

Øvrige kamper

Kampen på Consto Arena mellom Mjøndalen og Fredrikstad ble en emosjonell og rørende affære. Joackim Olsen Solberg traff godt fra distanse etter 12 minutter og kunne fornøyd se ballen fly inn i lengste kryss bak Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen. I feiringen rettet Mjøndalen-profilen fingrene mot himmelen.
I pausen fortlate han til Discovery hvorfor tårene presset på etter scoringen:

Rørt Olsen Solberg dediserte drømmetreffet til bestefaren

Benjamin Stokke stanget inn 2-0-målet etter et innlegg fra innbytter Herman Kleppa i andre omgang. Det ble de eneste målen på Consto mandag kveld. Mjøndalen fortsatt er ubeseiret i OBOS-ligaen denne sesongen. Vegard Hansens menn står med ti poeng etter fire kamper og ligger på annenplass på tabellen.
I kampen melllom Start og Skeid utmerket Jonatan Braut Brunes seg igjen med to nye scoringer. De gulkledde ledet to ganger, men Oslo-laget kom tilbake begge gangene. Men ni minutter før slutt fikk Start straffe. Der var Bjarni Antonsson sikker og sørget for tre poeng for Start. Sørlandsklubben ligger på en sjetteplass på tabellen med sju poeng. Skeid ligger nest sist i OBOS med null poeng etter fire serierunder.
Se høydepunkter fra kampen i vidoen under:

Braut Brunes med to scoringer – se høydepunktene fra Start - Skeid

Bunnoppgjøret mellom Kongsvinger og Åsane endte i et 1-1-resultat. Åsane tok ledelsen tidlig etter bare tre minutters spill. Mathias Bringaker fikk æren av å sette utligningen i det 57. minutt etter et herlig Kongsvinger-angrep. Kongsvinger innehar tiendeplassen med fire poeng, mens Åsane ligger på en 13. plass med kun to poeng etter fire serierunder.
Det første målet i kampen mellom Ranheim og Bryne kom ikke før i det 57. minutt da Vegard Erlien sendte Ranheim opp i ledelsen. Drøye ti minutter senere derimot kom utligningen fra Bryne og Arne Gunnes. Men alle tre poengene skulle bli med Ranheim hjem igjen til Trøndelag etter et selvmål av Brynes Christian Røer som headet ballen i eget nett sju minutter før full tid.
Se høydepunktene fra kampen:
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23