Tross skuffelsen og tap for Sandefjord fire minutter på overtid søndagen, er det en like energisk og engasjert Godset-trener som møter Eurosport.no mandag formiddag.

Eliteserien
Maigaard har prolaps i ryggen: – Vi kan ikke ta noen sjanser
FOR 17 TIMAR SIDAN

Han er opptatt av å ta forsvarsproblemet - han innrømmer at de har et - alvorlig, men vil likevel ikke bidra til at det gjøres noe større enn det er.

– Problemet vårt ligger i å forsvare målet. Vi har en liten utfordring her. Den skal vi bli bedre på. Det bare skal vi, sier han bestemt.

– Det å være der i 95 minutter og å forsvare målet må vi bli bedre til. Det er tydelig å se. Vi slipper inn alt for mange mål. Vi kan ikke være så dårlige i fire-fem situasjoner i løpet av en kamp som overskygger alt det gode vi gjør, sukker dansken.

Henrik Pedersen ønsker ikke gjøre problemet noe større enn det er (saken fortsetter under videoen):

Nekter å svartmale situasjonen: – Utvikler oss sinnssykt godt

Tema blir én-mot-én

Han er nettopp ferdig med evalueringen av Sandefjord-kampen. Der kom han med svært konkrete beskjeder til spillerne og trakk fram enkeltsituasjoner med de ulike.

– Jeg har tatt ut 11 forskjellige situasjoner på netttopp én-mot-én fra kampen mot Sandefjord. Vi har sett nøye på det og skal jobbe videre med det. For eksempel antall innlegg vi får på oss.

– Tema de neste ukene er én-mot-én-forsvarsspill. Der må vi være mye bedre. Dette blir et tema fordi vi selv har skapt det. Også blir det tema fordi jeg ønsker fokus på det, forteller han.

Godset-sjefen veiver med armene og gestikulerer engasjert når han forteller om arbeidet som legges ned for å identifisere de marineblås svake punkter.

– Når vi løper langs motspilleren så holder vi den samme avstanden til han hele tiden i stedet for å komme tett oppi ham. Også tar vi for lange skritt når vi skal blokkere ballen.

– Det er denne type ting det dreier seg om, og det skal vi selvfølgelig arbeide med.

Johan Hove sier Godset har fått dårlig betalt:

Forteller om dyster expected goals-statistikk: – For dårlig betalt

– Masse personlige feil

Johan Hove var på ingen måte fornøyd i pausen mot Sandefjord, da han mente det ble scoring hver gang en motstander var inne i Godset-feltet. Dagen etterpå sitter han fortsatt med følelsen av at de skyter seg selv i foten.

– Det er helt klart mye å luke bort. Det handler om å være mer skjerpa inni boksen. Strukturen vår fungerer bra, presset fungerer bra, men i egen boks klarer vi ikke å ta ut mann.

– Det er masse personlige feil bak målene vi har sluppet inn i år. Det er fryktelig tungt å måtte score masse mål for å kunne ta med oss poeng, sukker 19-åringen.

Keeper Viljar Myhra står bakerst og kommanderer backrekken sin. Han er enig med Hove om hvor skoen trykker.

– Det er innleggene vi får på oss og det å plukke opp folk i boksen som er det store problemet. Man må være litt smart og tøff i boksen.

Men forsvaret skal ikke slaktes, mener han.

– Alle forsvarsspillerne våre har det i seg. Det er snakk om å markere folk og ikke la spillere vende opp inne i boksen. Vi må bare bli mer bevisste på hvordan vi takler det når de situasjonene oppstår.

Sist kamp slapp Strømsgodset inn fire mål hjemme mot Sandefjord:

Se høydepunktene: Straffebonanza da Sandefjord avgjorde på overtid

Eliteserien
Setter en strek over 2020-sesongen: – Håper Odd holder ord om neste år
23/09/2020 PÅ 16:09
Eliteserien
Sammenlignes med Zlatan: – Han har ikke vært gjennom en normal fødsel
22/09/2020 PÅ 15:13