Det kan bli en duo som banket inn 36 OBOS-mål til sammen forrige sesong. Etter det Eurosport har grunn til å tro, står både Henrik Udahl og Kristoffer Hoven høyt på ønskelista til Kjetil Rekdal og HamKam.
– Vi er på jakt etter spiss, og ser i media at vi blir koblet til veldig mange. Da sier det seg selv at noen treffer og noen bommer. Men hvem vi er i dialog med, kan jeg ikke kommentere, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Udahl ble kåret til Årets gjennombrudd forrige sesong, og ble OBOS-ligaens toppscorer med 19 mål for Åsane.
Da Eurosport-ekspert Joacim Jonsson kåret ligaens 30 beste spillere før jul, var spissen på fjerdeplass.
Udahl har vært en sensasjon i årets OBOS-liga. Etter å aldri ha fått sjansen i Vålerenga, tok han bakveien gjennom studier og fotball i Bergen og spill i lavere divisjoner. Trengte en sesong til å tilpasse seg Åsanes spill, men har i år slått ut i full blomst. Vokst i spillet uten ball og er god i press-spillet. Til tross for at han ikke er spesielt fysisk, er han blitt bedre som ballmottaker, men fremfor alt er han en avslutter av klasse og er ekstrem til å identifisere riktig rom i offensiv boks, skrev Jonsson i sin begrunnelse.
Det skal ikke være noen dialog mellom klubbene på nåværende tidspunkt.
Interessen for Udahl har også blitt omtalt i Hamar Arbeiderblad, og der har 24-åringen åpnet for en overgang til HamKam.
– Det er uaktuelt å gå til et bunnlag i Eliteserien. Mine styrker kommer ikke frem i lag som ikke produserer og har initiativ i kampene. Blant alternativene som passer til den beskrivelsen i OBOS-ligaen, så har jeg sett på HamKam som en mulighet, sa han til avisen.
Andreplassen på lista over toppscorere på nivå to forrige sesong, ble kapret av Sogndals Kristoffer Hoven, som dunket 17 baller i garnet.
Med Akor Jerome Adams tilbake fra skade, og spillere som Peter Godly Michael og Endre Kupen i stallen, i tillegg til å ha hentet Kristoffer Nessø fra Raufoss til en av kantposisjonene, kan det til tross for fjorårets målproduksjon bli trangt om plassen på laget i det fremste leddet.
Hoven ble plassert som nummer 18 av Jonsson, med følgende omtale:
Hoven lyktes aldri Godset eller KBK, men har fått en ny vår i Sogndal. Den storvokste spissen er tung å møte og har et bredt avslutningsrepertoar.
Kjetil Rekdal planlegger å videreføre 3-5-2-formasjonen laget hadde suksess med i fjor høst.
Det åpner for to nye spisser på Briskeby.
PS! Som tidligere omtalt av HA er HamKam også enig med Vålerenga om en avtale for Amin Nouri. Han skal foreløpig være litt avventende med tanke på om det kan dukket opp tilbud fra Eliteserien i tillegg til pendletid fra Oslo.
Så du denne?

Dette er ekspertenes «årets lag» i OBOS-ligaen

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53