Under følger plassene fra 10 til 1. Se 30 til 21. herog 20 til 11. her.
10. Magnus Grødem – Sandnes Ulf
Grødem lyktes aldri i Vålerenga og dro til dansk fotball og Vejle. Der ble han heller aldri noen suksess, men i Ulf har han slått ut i full blomst. 14 scoringer av den høyreiste midtbanespilleren, deriblant noen ordentlige lekkerbiskener, er meget gode tall. Blir viktig i Ulfs jakt på Eliteserie-spill neste sesong.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
9. Igoh Ogbu – Sogndal
Den meget robuste stopperen ble aldri sett på som god nok for Rosenborg, men hos Sogndal har han fått tillit og vokst på det. Kompromissløs i duellspillet og ekstremt god defensivt. Helt rå én mot én. Svært viktig på dødball. Har en del å gå på i spillet med ball og posisjonelt, men stopperen har et voldsomt potensial.
8. Kristoffer Valsvik - Åsane
Valsvik har vært enorm denne sesongen og har etter spill i lavere divisjoner virkelig fått sitt gjennombrudd etter overgangen til Åsane. Meget ballsikker og smart. Finner nesten alltid de riktige rommene med og uten ball. Til tross for et lavt utgangspunkt, kommer han seg ofte i avslutningsposisjon og leverer jevnt med målpoeng.
7. Kaan Kairinen – LSK
Den elegante finnen har virkelig vokst inn i norsk fotball under sesongen. Startet litt vaklende, men er blitt bedre og bedre, spesielt etter at han og Ifeanyi Mathews roller ble mer definert. Mangler fortsatt litt målpoeng, men lider nok litt av at laget sliter også.
6. Ruben Yttergård Jensen - Tromsø IL
Yttergård Jensen har gått litt under radaren, men vært utrolig viktig for TIL. Han har styrt spillet og diktert tempoet i kampene. Har ligget bak mye av angrepene til TIL og fikk krone sesongen med å skyte TIL tilbake til Eliteserien etter et utsøkt frispark på overtid mot Raufoss.
5. Eric Kitolano – Tromsø IL
For en signering av TIL. Kitolano har bundet sammen angrepet og midtbanen og har vært en drivende kraft i offensiven for «Gutan» . Den spilleren som skapte flest sjanser den første delen av sesongen. Herlig teknikk og tyngdeoverføring når han danser seg fremover i banen.
4. Henrik Udahl – Åsane
Udahl har vært en sensasjon i årets OBOS-liga. Etter å aldri ha fått sjansen i Vålerenga, tok han bakveien gjennom studier og fotball i Bergen og spill i lavere divisjoner. Trengte en sesong til å tilpasse seg Åsanes spill, men har i år slått ut i full blomst. Vokst i spillet uten ball og er god i press-spillet. Til tross for at han ikke er spesielt fysisk, er han blitt bedre som ballmottaker, men fremfor alt er han en avslutter av klasse og er ekstrem til å identifisere riktig rom i offensiv boks.
3. Erik Tønne – Ranheim
Poengkongen Tønne vant mål- og assistligaen i overlegen stil med 13 mål og 12 assist og det på et lag som har slitt andre i halvdel av sesongen. Tønne er den eneste Ranheim-spilleren som levert gjennom hele sesongen. Meget smart spiller, med en god og presis ventrefot.
2. Kent-Are Antonsen -Tromsø
Poteten Antonsen har vært ekstremt viktig for TIL denne sesongen. 11 scoringer fra sin indreløperposisjon, men også god i det defensive spillet. Antonsen blir viktig også i Eliteserien.
1. Sivert Mannsverk – Sogndal
Det florerer av gode sentrale midtbanespillere i OBOS-ligaen og den aller beste heter Sivert Mannsverk og er kun 18 år gammel. Majestetisk i sitt spill. Meget godt utviklet spilleforståelse, dikterer tempo i kampene fra sin sentrale midtbane og har en meget god pasningsfot. Han spiller ikke i Sogndal hvis klubben mislykkes i playoffen.
Sett denne?

Hyller Mannsverk etter den gjeve prisen: – Han er Norges beste i sin rolle

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53