Etter at det ble klart at han ikke fikk fornyet kontrakten i Lillestrøm etter opprykket før jul, har han sett seg om etter ny klubb.
Og Melgalvis, som bor på Hamar sammen med familien, har naturligvis vært høyaktuell for HamKam.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
–Vi skal jo ha inn en back, og har egentlig hatt to gode alternativer med Melgalvis og Amin Nouri, som var hos oss i fjor. Jeg har vel vært i en slags dialog med Melgalvis i snart to år, og kjenner ham godt. Jeg hentet ham til Strømmen i sin tid også, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
– Han bor på Hamar, og kjenner vi kjenner situasjonen. Han har vært den på Lillestrøm som har spilt mest de siste årene, og holder topp, topp OBOS-nivå. Det er en naturlig signering som mange sikkert har ventet på, sier Olsen.
Han sier dette ikke trenger bety at det ikke blir en forlengelse med Nouri, og at de har plass til begge. Etter det Eurosport har grunn til å tro er Vålerenga-backen litt mer avventende for å se om det vil dukke opp andre tilbud.
– Melgalvis er veldig anvendelig og kan spille i flere posisjoner. Vingback, sikkert som høyre stopper i treeren bak og som indreløper. Det gir oss en fordel, mener Olsen.
31-åringen fra Brumunddal kommer inn dagen etter at klubben hentet Hasan Kurucay fra Strømmen. En stopper Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tok ut på sitt Årets lag for OBOS-ligaen forrige sesong.
– Det er en meget bra spiller, som har imponert veldig i 1. divisjon. Geir (Frigård) og Kjetil (Rekdal) har vært desperate etter å få tak i ham, og mast hull i hodet på meg de siste dagene. Jeg vet at flere andre klubber hadde ham på blokka, så det var godt å få landet den.
Også backen Jo Nymo Matland forlenget nylig kontrakten sin med ett, og dermed kan det bli krangling om frisparkene kommende sesong.
– Hehe, det blir vel Matland fra 22 meter og inn, og Kurucay fra 30 og utover, gliser Olsen.
Tirsdag kveld meldte Nettavisen at fjorårets spydspiss Marcus Pedersen skal befinne seg i Tyrkia og være aktuell for nivå 2-klubben Ankaraspor.
Olsen sier han ikke kjenner til det.
– Det vet jeg ingenting om, jeg leste det på Twitter.
– Hvordan er dialogen mellom dere?
– Vi har jo dialog, og han har selvfølgelig ytret ønske om å spille på høyest mulig nivå. Så får vi se hva det ender med.
HamKam jakter på keeper og en toppspiss. Pedersen er fortsatt aktuell for å bekle den rollen - dersom han ikke ender i eksempelvis Tyrkia.
– Det vil han alltid være. Han er Hamar-gutt, og så er det selvfølgelig alltid snakk om hva vi kan betale og tilby og de tingene der, sier Olsen.
Ikke lenge etter samtalen med Espen Olsen bekrefter imidlertid Marcus Pedersen selv til VG at han er klar for den tyrkiske klubben på en halvannet år lang kontrakt.
– Det blir veldig spennende. Jeg vet ikke så mye om ligaen eller hvordan nivået er, så jeg er spent på det, sier Pedersen til avisen.
Senere onsdag har også Eurosport vært i kontakt med Pedersen som bekrefter opplysningene.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53