Under følger plassene fra 20 til 11. Resten av spillerne til presentert tirsdag.
20. Jostein Gundersen – Tromsø
Gundersen forlenget kontrakten etter sesongen og vil bli en nøkkelspiller for TIL i Eliteserie-comebacket. Han har fått være skadefri denne sesongen, og den duell- og posisjonssterke stopperen har sammen med Sætra og Wangberg dannet en solid forsvarsmur
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
19. Leo Cornic – Grorud
Backen som tenkte utvikling og valgte Grorud etter at Vålerenga satset på Christian Borchgrevink i samme posisjon. Det kan vise seg å ha vært et genialt valg. Cornic har vært meget god på høyrebacken denne sesongen. Nylig ble han belønnet med en overgang til den svenske storklubben Djurgården.
18. Kristoffer Hoven - Sogndal
Hoven lyktes aldri Godset eller KBK, men har fått en ny vår i Sogndal. Den storvokste spissen er tung å møte og har et bredt avslutningsrepertoar.
17. Martin Roseth – Sogndal
Nok en stopper Sogndal hentet fra en Eliteserie-klubb og som har utviklet seg enormt. Roseth har det meste som skal til for å bli en topp stopper på nasjonalt nivå. Trenger kanskje å utvikle det defensive spillet ytterligere et knepp. Med ballen er han god.
16. Hasan Kurucay – Strømmen
Individuelt holder stopperen Eliteserie-klasse. Bra tempo, god i duellspillet og har et høyrebein få andre stoppere besitter. Fortsatt litt uvøren i posisjonsspillet og kan ta litt for stor risiko til tider.
15. Mads Reginiussen - Ranheim
Det er lett å huske det siste, og da har Reginiussen vært middels. På våren derimot var han monumental og en av seriens beste spillere. Hans patenterte dype løp inn i motstanders boks har resultert i 11 scoringer.
14. Daniel Eid – Sogndal
Eid kom fra Hødd før sesongen og tok nivået umiddelbart. 11 målpoeng og et stadig trussel på sin høyreside. God forståelse, ferdigheter og kloke valg, sammen med en herlig motor, har gjort ham til kanskje ligaens beste back.
13. Emil Breivik – Raufoss
Meget smart signering av Christian Johnsen da han lånte Breivik fra Molde før sesongen. Den da relativt ubeskrevne unggutten har skapt seg et navn i fotballnorge etter denne sesongen. Har tidligere mest spilt defensivt på midtbanen, men har utviklet offensive enormt og vært drivende i Raufoss' spill. Dyktig til å forsere ledd og har i tillegg et utmerket høyrebein. Litt dalende kurve på høsten
12. Simen Wangberg – Tromsø
TIL har bygd opprykket på en solid defensiv. Lederen og mannen som binder det sammen heter Simen Wangberg. Meget trygg i alt han foretar seg og en leder med stor L.
11. Simen Lassen – Åsane
Lassen er sammen med Valsvik nøkler i Åsanes frispilling. Han har en ekstremt god forståelse og er alltid spillbar. Har en egenskap å smøre spillet og gjør nesten bare gode valg med ballen, ekstremt pasningssikker. Kan bli enda råere til å forsere ledd med ballen.
PS: Resten av listen publiseres tirsdag, og da avsløres det hvilken spiller som troner øverst blant de utvalgte.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53