12. Åsane

Vurdering: Bydelsklubben fra Bergen nøyde seg med bare en sesong i PostNord-ligaen. Brukte året på nivå 3, Mons Ivar Mjelde er byttet ut med Morten Røssland. Spiller en fremoverrettet og positiv fotball med flere interessante spillere. Et lag med stort sett bergensere, en sammensveiset gjeng som fortjent rykket opp i fjor. Ny arena på trappene også, lyst til å spille i OBOS-ligaen på den. Flinke til å få tak i de spillerne som ikke når opp i Brann.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56
Styrker: Bra med OBOS-rutine i stallen. Flere poengspillere i troppen. Ny arena neste år.
Svakheter: Tåler troppen det tette kampprogrammet? Blir spillestilen for naiv?
Nøkkelspillere: Kristoffer Valsvik, Joakim Hammersland, Håkon Lorentzen.
Gjennombrudd: Ole Didrik Blomberg.

11. Jerv

Vurdering: Grimstad-klubben kom inn i OBOS-ligaen med et brak i 2015, men har hatt en nedadgående kurve de siste årene. Har forsterket seg bra i forsvaret med danske Daniel Arrocha, men dansken er dessverre ute med skade hele sesongen. Smarte signinger i de to lokale sørlendingene John Olav Norheim og Iman Mafi. Juan Pablo «Pibe» Pereira Sastre hentet fra fotball i Gibraltar. Er det han som skal banke inn mål foran Svaberget i år? Slitt med å score mål og avgjøre kamper de siste årene. Få spillere har tatt opp hansken etter Andreas Hagen, Ohi Omoijuanfo og Tonny Brochmann. Hjemmepublikummet sulter etter flere smeigedager i Grimstad. Jeg tror de ender midt i mellom opprykk og nedrykk i år.
Styrker: Mange sørlendinger, god lokal forankring. Solide forsterkninger bakover.
Svakheter: Slitt med å finne en klar målscorer de siste årene. Entusiasmen i Grimstad dabbet noe av de siste årene.
Nøkkelspillere: Simon Andreas Larsen, Daniel Aase, John Olav Norheim.
Gjennombrudd: Håkon Suggelia

10. Strømmen

Vurdering: Ole Martin Nesselquist går løs på sin andre sesong som Strømmen-trener, og han har jobbet godt i vinter. Har skiftet ut store del av troppen. Også fått på plass litt lengre kontrakter enn de pleier å ha. Dette skaper kontinuitet. Strømmen har på papiret en fin bredde i troppen nå. Og det er en miks mellom ungt og uprøvd, samt rutine. Se opp for Youssef Chaib og Morten Bjørlo, mye uforløst potensial i de gutta. Strømmen har kloret seg fast i OBOS-ligaen i mange år nå, og kommer til å holde seg unna bunnstriden. Men det ender ikke med kvalikspill på Strømmen stadion.
Styrker: Flere spillere som kjenner nivået godt. Mye fart i laget. Youssef Chaib, en X-faktorspiller.
Svakheter: Kjell Rune Sellin, hvor mange mål får Strømmen der? Mange nye før sesongen.
Nøkkelspillere: Kristian Jahr, Mustapha Achrifi, Kjell Rune Sellin.
Gjennombrudd: Hasan Kurucay.

9. HamKam

Vurdering: Får vi se et HamKam slå ut i full blomst i år? Mye kladdeføre i 2019. Har sendte Gaute Helstrup til Nord-Norge, og Espen Olsen har tatt over styringen. Får med seg en annen gammel helt i Geir Frigård i årets trenerteam. Markus Solbakken er et av de største talentene i hele ligaen. Denne sesongen kan virkelig bli hans gjennombruddssesong. Har også hentet tilbake Marcus Pedersen, og da stiger forventingene. Hvor mange mål scorer han i årets sesong? Sett frisk ut i treningskampene før sesongstart. Også hentet tilbake Steinar Strømnes, tilfører mye OBOS-rutine. Men jeg tror Kamma ender midt i mellom i år også. Banker Marcus Pedersen inn mål, kan vi virkelig begynne å snakke. Da kan er kvalik virkelig innen rekkevidde.
Styrker: God dekning på enkelte plasser. Fått god keeper inn i Mathias Eriksen Ranmark. Markus Solbakken potensielt årets spiller i OBOS.
Svakheter: Hva kan vi forvente av Marcus Pedersen? Forventinger om å ligge på kvalikplass fra omverden. Veldig sårbare for skader, kanskje spesielt i angrepet.
Nøkkelspillere: Markus Solbakken, Marcus Pedersen, Steinar Strømnes.
Gjennombrudd: Davod Arzani.
Les tipset for plass 13-16 her!
Tabellen:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. HamKam
10. Strømmen
11. Jerv
12. Åsane
13. Stjørdals-Blink
14. Raufoss
15. Øygarden
16. Grorud
De øvrige plasseringene presenteres torsdag og fredag.

Jonsson om Bamba-reaksjon: – Det er sutring

Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 PÅ 05:38
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58