Fredag kveld starter endelig OBOS-ligaen. I samarbeid med NTB sportsdata, som setter børs basert på spillernes prestasjoner på samtlige kamper gjennom sesongen, har Eurosport-ekspert Joacim Jonsson utarbeidet en ellever med spillere å se opp for.
Her er Årets forventningslag (4-3-3):
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38

Keeper:

Renze Fij (Sogndal):
Gjorde sakene sine bra da han kom til Norge i 2018. Den allround-sterke keeperen vil bli viktig for Sogndal i jakten på opprykk.

Forsvar:

Victor Grodås (Kongsvinger):
Grodås er en humørspiller, men på sitt beste har han ingen overmenn i denne posisjonen i ligaen. Stor offensiv kraft og et meget godt venstrebein.
Anders Jenssen (Tromsø):
Allround-stopper med meget god forståelse. Går litt under radaren og havner ofte i skyggen av sin mer meritterte stoppermakker Simen Wangberg, men faktum er at TIL plukket nesten ikke poeng når Jenssen var skadet.
Simen Wangberg (Tromsø):
Den rutinerte kapteinen er innpiskeren, lederen og mannen som skal holde sammen TIL-laget.
Sverre Bjørkkjær (Strømmen):
Slo aldri gjennom i Haugesund og valgte Strømmen. Han har tatt små steg hele veien og utviklet seg til en meget god forsvarer. Han har egenskaper med sin hurtighet som er gull verdt. Klarer seg godt en mot en.

Midtbane:

Mads Reginiussen (Ranheim):
Hadde tenkt å legge opp, men tok en sesong til, som kan være forskjellen på opprykk eller ikke for Ranheim. Imponerte stort i Eliteserien og scoret ni mål fra sin indreløperposisjon i 2018 og fem mål i fjor.
Sivert Mannsverk (Sogndal):
Ligaens mest interessante spiller, og uansett hvordan Sogndal gjør det denne sesongen, vil Mannsverk enten spille i Eliteserien eller en annen klubb i Europa. En maestro på midtbanen som dikterer spillet. God forståelse.
Stian Sortevik (KFUM Oslo):
En attraksjon i OBOS-ligaen. Så å si umulig å ta fra ballen, og en servitør på øverste hylle. 12 assists i fjor sier sitt. Jeg vet han blir 32 år, men det hadde vært morsomt å se ham i Eliteserien.

Angrep:

Vegard Erlien (Ranheim):
Kantspilleren kom fra Sandnes Ulf i fjor høst og tok eliteserienivået direkte. Denne vinter har han sett sylskarp ut og kan bli et av ligaens store utropstegn.
Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm):
Kunne velge og vrake blant eliteserieklubber etter nedrykket, men ble værende. Det skal LSK være meget takknemlig for. En spiller som bør score mellom 15-20 mål.
Adem Güven (Kongsvinger):
Et Obos-lag uten Güven er ikke seriøst. Mannen er Mister Obos og har levert sesong etter sesong. Ligaens viktigste enkeltspiller, og et eventuelt opprykk står og faller på den målfarlige offensive spilleren.

Jokere:

Markus Solbakken (HamKam):
Jeg har ventet på Solbakken. Han har levert helt greit, men ikke tatt det siste steget og preget kampene. Nå har han lagt på seg muskler denne vinteren, og kanskje er det i år han tar det siste steget.
Michael Baidoo (Jerv):
Den unge ghaneseren viste lovende takter da han kom i fjor sommer, og med en ekstra vinter i beina kan han være mannen som løfter Jerv. Et herlig temposkifte og en helt ekstrem fysikk. Er i tillegg god med ball.
Preben Mankowitz, Faysal Mohamed og Martin Høyland (Grorud):
Det er mange som kommer til å elske å se disse gutta trille ball for Grorud denne sesongen. Kjenner hverandre ut og inn etter å ha spilt sammen de fire siste sesongene. En gjeng «lirare».

Indre Bane: Bakenga til Odd, Shala-kort og RBKs nykommere

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53