• Se Lillestrøm kickstarte Eliteserien mot Hamkam lørdag 2. april fra kl. 16:00 på discovery+!
ÅRÅSEN (Discovery):
Den «umulige» oppgaven med å følge opp tidligere LSK-kaptein Thomas Lehne Olsens 26 mål har Holmbert Fridjonsson og Akor Jerome Adams fått, etter at 30-åringen fra Moelv dro til Shabab Al-Ahli Dubai.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Sammen kan vi matche det, sier Fridjonsson optimistisk.
– Ja, jeg er enig, følger rekkekamerat Adams opp.
Se reportasjen med LSKs ferske spisspar i toppen av saken. Under kan du bli enda bedre kjent med duoen:

Røper detaljer fra Marbella: – Så ikke den komme

Lært av nedturer

Fridjonsson kommer på lån fra Holstein Kiel og Lillestrøm har sikret seg opsjon på islendingen. I 2020 ble det 11 mål på 15 kamper for et Aalesund som havnet desidert sist, 16 poeng bak det andre nedrykkslaget Start. Siden har det gått i motbakke med spissen.
Turen gikk til Serie B og Brescia i Italia, hvor det ble null mål og ni innhopp. I Tyskland og Kiel gikk det ikke noe bedre. Islendingen beskriver det som en krevende tid preget av mye skader.
– Det har vært tøft mentalt, men alle sier at du kommer sterkere ut av en slik situasjon og jeg føler meg veldig bra. Min beste form på lenge, stråler Fridjonsson.
Mens Fridjonsson kom i februar, ble Adams presentert som Lillestrøm-spiller allerede 2. desember. Nigerianerens kontrakt med Sogndal gikk ut ved årskiftet og spissen valgte Åråsen som hjemmebane de neste tre årene.
Som 18-åring kom Adams til «saftbygda» og i OBOS-ligaen har han vist kvaliteter nok til at tidligere Discovery-ekspert Joacim Jonsson kalte han sin «favorittspiller». Spissen med sine 22 år har også slitt med skader, men fikk en god sesong i fjor med ti mål på 22 kamper.
– Så langt har det vært en veldig god erfaring å komme til Lillestrøm i en gruppe som har gjort det veldig bra de siste årene, sier Adams, som får støtte av sin nye konkurrent på spissplass.
– Vi føler oss veldig velkomne fra gutta og klubben. Vi har alle mulige forutsetninger for å gjøre det bra, sier Fridjonsson.

Forbløffer lagkameratene med skjult talent: – Beundringsverdig

– Vil ta godt for seg

Det er 28-åringen fra Sagaøya som har startet kampene inn mot seriestart, og islendingen ser også ut til å trekke det lengste strået i serieåpningen mot HamKam. Adams trenger litt mer tid, selv om potensialet er høyt, skal vi tro trener Geir Bakke.
– Fridjonsson er høyreist, relasjonell og har god forståelse for det som skjer utpå der. Adams er litt mer bakromstruende med mange av de samme kvalitetene, men litt mer upolert. Satt i konteksten på hvordan vi ønsker å spille har han litt å gå på, men han har helt klart vært en tilvekst, sier Bakke.
Duoen høster også ros fra keeper Mads Hedenstad Christiansen og kantspiller Pål André Helland.
– De er voldsomt godt bygd og kommer til å ta godt for seg. De blir vanskelig å hanskes med i oppspillfassen og i boks, så skal vi få dem relasjonelt dyktige nok, sier trønderen.
– Det har vært bra å få dem inn. Du merker at de er der, de tuller og tar plass og det skal de i en garderobe som vi har, sier Hedenstad Christiansen.
Uansett hvem som får flest minutter er de to enige om at konkurransen dem imellom gjør dem godt.
– Det er bra for et lag og ha to gode spisser som kan hjelpe hverandre. Vi er gode venner og hjelper hverandre mye, sier Fridjonsson og legger til:
– Vi kan også spille sammen, det ville vært kult. Jeg tror ikke mange forsvarere ønsker det.

Mener LSK har gjort et varp: – Gleder meg til å se ham

Nigeria-trio

Adams kjente godt til sine landsmenn Igoh Ogbu og Ifeanyi Mathew fra tidligere, som var en avgjørende faktor for at han valgte Lillestrøm. Ogbu og Adams spilte sammen i Sogndal i 2019.
– Vi har kjent hverandre lenge og det er som å komme hjem. Det hjelper og ha et fint liv utenfor fotballen, sier Adams som har familien hjemme i Nigeria.
– Min er i Island, jeg er singel og jeg bor ikke med mamma lenger, ler Fridjonsson.
Lørdag venter HamKam på Briskeby, hvor begge to har gode minner. Da Aalesund var i OBOS-ligaen i 2019 scoret Fridjonsson på en heading, mens Adams scoret med skulderen i fjorårets kamp med Sogndal.
Duoen forteller at de knapt klarer å vente med å entre matta til hjemmekamp på Åråsen, med supportere de har fått et veldig godt inntrykk av.
– Jeg har hørt mye bra ting ettersom mange islendinger har spilt her. Jeg ser virkelig fram til Vålerenga - Lillestrøm, jeg har hørt det blir bra kok da, sier Fridjonsson.
– Da jeg visste jeg skulle komme hit gikk jeg på Youtube bare for å se supporterne. Jeg vil ikke bruke ordet galskap, men det er hva jeg kaller ekte lidenskap for fotball, sier Adams.
Sett denne?

Kårer Eliteseriens beste overganger: – Kan være en diamant

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49