Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset: Spår OBOS-debutant nederst

Amund Isaksen Lutnæs

Publisert 30/06/2020 klokken 17:23 GMT+2

Det nærmer seg sesongstart i OBOS-ligaen. Eurosports fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs gir deg sine tabelltips for den kommende sesongen.

Emil Gundelach Ødegaard

Foto: Scanpix

16. Grorud

Vurdering av spillerstallen: Oslo-laget er oppe i OBOS-ligaen for aller første gang. Ser man på stallen til Grorud så er det veldig ungt, samt at det er mange spillere som er uprøvd på så høyt nivå før. Har også slitt med mange skader inn mot sesongen. Stor fjær i hatten til klubben at de sender unge Elias Kristoffersen Hagen til Bodø/Glimt. En utviklingsklubb som får bratt læringskurve i år.
Styrker: Entusiasme etter opprykket i fjor. Innarbeidet spillestil, og en spennende ung trener i Eirik Kjønø.
Svakheter: Blottet for erfaring på dette nivået. Spillere må kombinere full jobb og OBOS-spill. Mange skader på viktige spillere.
Nøkkelspillere: Oscar Aga, Emil Ødegaard, Preben Mankowitz
Gjennombrudd: Nikolai Jakobsen Hristov

15. Øygarden

Vurdering: Øygarden har byttet ut store deler av troppen. De har byttet ut hele trenerteamet. De har til og med bytta navn på klubben. Var ifjor Nest-Sotra. Kontiunitetsbæreren Bjarte Haugsdal blir viktig. Jeg forventer at Øygarden skal ligge helt i bunnen. Men dette er OBOS-ligaen, så alt kan skje. Sliter med å finne en naturlig målscorer i troppen. Godt besatt på keeperplass. Ellers er troppen tynn, og skal slite med tett kampprogram.
Styrker: Vanskelig å komme til Ågotnes for bortelag. Sterk overlevelseskultur og ingen forventninger.
Svakheter: Tynn stall. Hvem skal score målene? Mange uprøvd på nivået
Nøkkelspillere: Charles Ezeh, Bjarte Haugsdal og Marius Berntzen
Gjennombrudd: Fabian Filip Rimestad

14. Raufoss

Vurdering: Raufoss skal gå i gang med «den vanskelige andre sesongen». Mistet viktige Anton Henningsson og Parfait Bizoza fra fjorårsesongen. Samt at danske Mikkel Maigaard var en åpenbaring første halvdel av sesongen ifjor. En ung tropp som kommer til å variere i prestasjonene sine. Trener Christian Johnsen fikk mye ut av troppen ifjor. Jeg tror det blir en knalltøff kamp for overlevelsen i år.
Styrker: Kamp om spissplassen mellom Ikhsan Fandi og nye Håkon Bjørdal Leine. Har ikke skiftet ut så mange fra i fjor. Klubben tenker utvikling av unge spillere
Svakheter: Tynn tropp, svak økonomi og mistet viktige spillere fra ifjor
Nøkkelspillere: Ikhsan Fandi, Snorre Strand Nilsen, Ole Kristian Gjefle Lauvli
Gjennombrudd: Amund Møllerhagen

13. Stjørdals-Blink

Vurdering: Et nytt trøndersk bekjentskap. Leverte en knallsesong i 2019 og kronet sesongen med opprykk. Tett link med Ranheim rundt sin spillerlogistikk. Og løfter du en stein i Trøndelag, så er det ikke umulig du finner en god fotballspiller. En klar spillestil, og kontiunitet i trenerteamet. Har en oppusset arena som skal innvies. Blir en tøff sesong for trønderne, men jeg tror de akkurat overlever.
Styrker: Et innarbeidet 4-3-3-system. Flere av spillerne har kjent på nivået. Ny arena og mye entusiasme i lokalmiljøet
Svakheter: Tynt besatt i enkelte deler av troppen. Tøff konkurranse lokalt om spillere
Nøkkelspillere: Mats Størseth Lillebo, Nicklas Frenderup, Simen Sandmæl
Gjennombrudd: Tobias Hestad
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame