Øygarden - Kongsvinger 1-1
Det var en lite fornøyd Øygarden-trener, Mons Ivar Mjelde, som møtte Eurosport i forkant av kveldens oppgjør mot Kongsvinger.
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 PÅ 15:44
Nedrykksduellen er flyttet til Vestlandshallen på kort varsel på grunn av uværet som herjer på Vestlandet. Dermed får ikke Øygarden fordelen av å spille hjemme på Ågotnes.
– Vi må forholde oss til det, men det er ingen som har lyst til å miste hjemmebanefordelen. Jeg håper det samme hadde skjedd om det var mellom Lillestrøm og Tromsø i opprykksduellen, ikke at lille Øygarden er en liten puslebrikke i dette spillet og at det var lett å gjøre det, sier Mjelde til Eurosport.no.
– Det skal være fairplay i fotball og hjemmelagene skal ha hjemmebanefordel, det er derfor vi spiller hjemme og borte. Denne kampen kunne vi definitivt funnet en annen dato til og man kunne spilt den i Øygarden på vår hjemmebane. Men når de høye herrer har valgt, må vi bare rette oss etter det, legger han til.
Se intervjuet med Mons Ivar Mjelde. Saken fortsetter under videoen.

Misfornøyd med flytting: – Håper det samme hadde skjedd LSK og Tromsø

Lysten på comeback

Mjelde sier at Øygarden skal kompensere med ekstra energi og kraft. 52-åringen la selv opp som spiller i 2001, men skulle gjerne snøret på seg skoene igjen i kveld.
– Det er litt synd at jeg ikke er spilleklar i dag, for i dag tror jeg det hadde vært litt trøkk i duellene, sier Mjelde.
Dommer Steinar Hauge sa følgende om beslutningen til Eurosport.no tidligere i dag:
– Det er fare for masse vind og nedbør mellom 50 og 80 millimeter. Med tanke på usikkerheten rundt kampprogrammet på slutten av sesongen, kan vi ikke ta risikoen å spille kampen på Ågotnes, sa Hauge.

Ønsket banebytte

Espen Nystuen vil ikke si at banebyttet er en fordel for dem. Det får man svaret på i løpet av kampen, sier Kongsvinger-treneren.
– Vi ønsker minst mulig tilfeldigheter. Det føler vi det hadde blitt om kampen ble spilt på Ågotnes, sier Nystuen til Eurosport.no.
Han mener ikke kveldens kamp er vinn-eller-forsvinn, men ser naturligvis viktigheten av en seier.
– For oss er det svært viktig. Vi ønsker tre poeng. Det ser alle som ser på tabellen, sier Nystuen.
Saken fortsetter under videoen.

Viking-profilen mener laget ble avslørt

– Fordel Kongsvinger

Amund Lutnæs i Eurosports studio er imidlertid klokkeklar på at banebyttet er en stor fordel Kongsvinger.
– Øygarden kjenner banen på Ågotnes veldig godt, de er vant til klimaet der ute, så jeg synes det er en stor fordel Kongsvinger, sier Lutnæs.
Han skjønner godt at Mjelde ikke er fornøyd.
– Dette er dommedag. Det er kampen ingen har råd til å tape. Matematikken er der. Man har muligheten til å henge seg på senere, det er flere kamper igjen, men det er noe med momentumet og inngangen til kampen. Taper man her, er sesongen nesten ferdig, sier Lutnæs.
Kampen endte for øvrig 1-1 etter scoringer av Aune Selland Heggebø og Christian Røer.
Sett denne?

Dobbelens drømmelag, benketrøbbel og Jonas med helomvending

OBOS-ligaen
Brutalt for Kongsvinger og Øygarden: Rykket ned etter ydmykende sifre
07/12/2020 PÅ 13:54
OBOS-ligaen
I dag kan to OBOS-klubber rykke ned: – Det er blitt tent et håp
07/12/2020 PÅ 09:23