Grorud - Kongsvinger 4-0, KFUM Oslo - Øygarden 6-0
OBOS-ligaen kunne stå overfor et skikkelig drama i siste serierunde hvis Kongsvinger vant mot Grorud og Øygarden tok poeng mot KFUM Oslo mandag ettermiddag.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
Men i stedet gjorde de to Oslo-klubbene kort prosess av bortelagene med 4-0- og 6-0-seier.
– Det er to karakterløse lag som rykker ned. Spesielt Kongsvinger er jeg sjokkert over, med de forutsetningene man har. I dag viser man lite ærgjerrighet og klubbfølelse. Det er rett og slett direkte svakt, konstaterte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Dermed må Kongsvinger og Øygarden spille i PostNord-ligaen, på nivå tre, i 2021.

– Kan være sunt

Øygarden tapte 6-0 for KFUM Oslo. De tre første målene var flotte langskudd. Når den tredje satt, datt motivasjonen ut av Øygarden-spillerne, sier trener Mons Ivar Mjelde.
– Det er aldri kjekt å ikke nå målene man har satt seg. Det blir et stygt resultat til slutt, det liker jeg dårlig. Men det er en jævla rar kamp. Kåffa har ingen målsjanser i første omgang, men scorer to mål. Det er tre langskudd, du tror nesten ikke det du ser. Når det blir tre mål tidlig i andre omgang, ser jeg på spillerne at de dessverre mister troen, sa Mjelde til Eurosport etter kampen.
– På samme måte som da Åsane rykket ned, tror jeg det kan være sunt. Dette er en nystartet klubb. Man kan få en egen identitet og en ungdomsfotball i klubben, det har manglet. Det er mange muligheter for Øygarden i arbeidet videre. Alt avhenger ikke av hvilken divisjon du spiller i, sa Øygarden-treneren om veien videre.
Kongsvinger stilte ikke opp til intervjuer etter kampslutt.

Aga-dobbel

Kongsvinger åpnet kampen med høyt energi og tempo. Det virket å være liten tvil om at de fortsatt kunne redde plassen, men glåmdølene fikk ikke starten de hadde håpet på.
Et kvarter ut i kampen gjorde Kongsvinger-keeper Riffi Mandanda en stor feil. Franskmannen ga en livsfarlig retur på et skudd fra Preben Mankowitz. Oscar Aga fikk en enkel oppgave med å pirke inn sitt 13. mål for sesongen.
Kongsvinger produserte minimalt fremover på banen, og rett før pause glapp det i de bakre rekker nok en gang.
Grorud slo ballen langt. Martin Høyland forlenget ballen inn i sekstemeteren med en lobb, og Aga var sterk og god da han pirket inn sitt andre mål for dagen i duell med Mandanda.
Saken fortsetter under videoen.

Eksperten fyrer seg opp: – Glem det. Det går ikke!

Viktige Grorud-poeng

Kongsvinger hadde ikke noe annet valg enn å pumpe på med offensivt skyts. Både Adem Güven og Mathias Gjerstrøm kom inn fra benken.
Men bare fem minutter ut i andreomgang var det game, set and match da Martin Høyland skled inn 3-0.
To minutter før slutt fastsatte Jonas Pereira sluttresultatet til 4-0.
Samtidig som Kongsvinger rykker ned, tar Grorud tre viktige poeng i kampen om fornyet kontrakt i OBOS-ligaen. Etter seieren ligger de to poeng over Stjørdals-Blink på kvalikplassen, men trønderne har riktignok én kamp mer igjen å spille.

Flotte KFUM-scoringer

Også Øygarden fikk verst tenkelig start i Oslo. Mot KFUM havnet de under etter bare ti minutter spilt.
Robin Rasch tok med seg ballen mot Øygarden-målet og curlet den i krysset fra kanten av sekstenmeteren. Øygarden-keeper Marius Berntzen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre nettkjenning.
Ti minutter senere vartet Remi-André Svindland opp med en vakker kopi av 1-0-målet.
Med enda mer kraft og presisjon limte han ballen i det venstre hjørnet til Berntzen. Denne gangen var ikke keeperen i nærheten av å redde skuddet.
Saken fortsetter under videoen.

Rørt Solholm Johansen: – Nå skal jeg hjem og grine

Ny perle av Rasch

I det 70. minutt kunne man også konstatere at Øygarden måtte spille i PostNord-ligaen neste år. 1-0- og 2-0-målet var flotte, men kunne ikke måle seg med 3-0-målet.
Robin Rasch la ballen til rette med låret og banket til på volley fra 30 meter, via tverrliggeren, og i mål.
Fem minutter senere økte Stian Sortevik til 4-0, før Rasch satte inn sitt tredje og hat trick fra straffemerket.
Lasse Sigurdsen avsluttet scoringsfesten med 6-0 på overtid.
For KFUM Oslos del gjør seieren at de fortsatt har los på kvalikplassene til Eliteserien. Jørgen Isnes' menn står nå med 39 poeng, ett poeng bak Sandnes Ulf som innehar den siste kvalikplassen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 KLOKKEN 15:52
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 KLOKKEN 15:44