For hvis Grorud tar poeng mot Kongsvinger på hjemmebane mandag klokken 13, vil ikke glåmdølene være i stand til å ta dem igjen lenger.
Og hvis Øygarden da taper borte mot KFUM Oslo, må også de belage seg på spill i PostNord-ligaen neste år.
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 PÅ 15:44
Slik ser bunnen av tabellen ut før den nest siste runden:
  • 11. plass, Ull/Kisa, 32 poeng.
  • 12. plass, Strømmen, 31 poeng.
  • 13. plass, Stjørdals-Blink, 31 poeng.
  • 14. plass, Grorud, 30 poeng.
  • 15. plass, Øygarden, 27 poeng.
  • 16. plass, Kongsvinger, 25 poeng.
Saken fortsetter under videoen.

Smilte etter poengtapet: – Vi gjorde alt vi kunne

– Ser en mulighet

Situasjonen er altså slik at der Øygarden krysser fingrene for at Kongsvinger slår Grorud, må Kongsvinger håpe at Øygarden svikter.
Hvis Kongsvinger skal beholde plassen, er det mest realistisk at de gjør det ved å stjele kvalikplassen (14. plass) foran nesa på Grorud og Øygarden, og vinner den.
– Jeg tror de fleste har avskrevet oss nå, men vi ser en mulighet nå. Vi skal være et bedre lag enn Grorud, og det skal vi vise, sier KIL-spiller Martin Hoel Andersen til Glåmdalen.
Toni Huuhka leder KIL fra sidelinjen etter at Espen Nystuen ble utvist for munnbruk mot Stjørdals-Blink. Han fikk to kampers utestengelse for utbruddet.
– Jeg er ikke alene, for Eirik (Mæland) er også der. Så det er ikke noe one man-show. Vi har uansett forberedt oss hele uken på at Espen ikke leder laget, men det har ikke så mye å si. Det er gutta ute på banen som skal gjøre jobben, sier Huuhka til Mitt Kongsvinger.

– Det er blitt tent et håp

For Øygardens del ser situasjonen noe lysere ut enn for Kongsvinger. Hvis Grorud taper sine to resterende kamper, kan de snappe kvalikplassen med én seier og én uavgjort på de to siste kampene.
Vestlendingene har riktignok igjen to tøffe kamper: Først borte mot KFUM Oslo, før de tar imot HamKam i Vestlandshallen.
– Det så håpløst ut for ganske få uker siden. Så fikk vi orden på forsvarsspillet og har tatt bra med poeng. Vi har vist at vi har noe på nivået å gjøre, sier Øygarden-trener Mons Ivar Mjelde til Bergens Tidende.
Et bevis på det er seks kamper uten tap.
– Det er blitt tent et håp, sier Mjelde.
Saken fortsetter under videoen.

Keeperdebutantens prestasjon i skjebnekampen imponerte lagkameratene

– Vanskelig situasjon

Grorud hadde muligheten til å sende Kongsvinger ned en divisjon når de gjestet Jerv i midtuken. Lagene spilte jevnt i uværet på sørlandet, men Jerv vant til slutt 2-0.
– Dette betyr at vi må ta poeng mot Kongsvinger. Å vinne mot Kongsvinger nå på mandag, er alt vi trenger å gjøre, sa Grorud-trener Eirik Kjønø til Eurosport.
Osloklubben står med to seire og åtte tap på de ti siste kampene. Sammen med Stjørdals-Blink er de OBOS-ligaens svakeste lag formmessig.
– Vi setter oss selv i en vanvittig vanskelig situasjon i de to siste kampene, men det er fortsatt opp til oss selv å holde oss eller ikke, sa Grorud-midtstopper Geirald Meyer.
OBOS-ligaen
Lillestrøm-duo ferdig i klubben: – Vemodig
12/12/2020 PÅ 09:40
OBOS-ligaen
Brutalt for Kongsvinger og Øygarden: Rykket ned etter ydmykende sifre
07/12/2020 PÅ 13:54