Lillestrøm – HamKam 2-0 (0-0)
De fleste snakket om spissduellen mellom Thomas Lehne Olsen og Marcus Pedersen før kampen, men det var Aleksander Melgalvis som stjal showet på Åråsen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Timen var spilt da 30-åringen mottok ballen til høyre utenfor HamKam-boksen og la den til rette - med høyrefoten hamret han til, og ballen skrudde på bakkert vis inn via den høyre stolpen bak Mathias Eriksen Ranmark.
– Se på Aleks Melga! Det er ikke første gang han blåser inn en slik kanon på Åråsen. Det er jo en perlescoring!, utbrøt Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Se scoringen her (saken fortsetter under):

Sjekk Melgalvis' perlescoring mot HamKam

Fem minutter før slutt sørget innbytter Ebiye Moses for at det endte 2-0, nigerianerens andre scoring på 29 opptredener for LSK.
– De har snakket om han hele vinteren! Endelig ser det ut som de kan få noe skikkelig ut av Moses. Han viser også nå at han har utviklet avslutningsferdighetene sine, sa Tosterud etter at 23-åringen hadde lurt ballen inn via bakerste stolpe fra kanten av femmeteren.

– Vi må tørre å bare stupe i det

2-0-seieren betyr at Lillestrøm står med full pott etter de to første rundene i OBOS-ligaen.
– Jeg synes perioder av førsteomgang er et fyrverkeri fra vår side. Så handlet det om å gjenskape det etter hvilen, og vi scorer to mål. Jeg synes vi var gode i dag, sa LSK-sjef Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
For etter en langt ifra overbevisende 1-0-seier mot Grorud var det et langt mer sprudlende LSK-lag som viste seg frem mot HamKam.
– Vi må klare å gjenskape dette så ofte som mulig. Vi skal ikke tenke så mye konsekvenser og bare tørre å stupe i det, påpekte Bakke.

– Vi har 29 kamper igjen, så vi får vinne de

For HamKams del er situasjonen en helt annen – Marcus Pedersen og co. står fortsatt uten poeng.
– Vi har 28 kamper igjen, så vi får vinne de da, smilte HamKam-trener Espen Olsen etter kampen.
– Vi henger litt i stroppene i starten og er heldige som ikke ligger under. Etter det føltes det bedre og bedre, og det måtte et kjempeskudd til for å stoppe oss. Men vi taper fortjent, så det er ikke noe å si på det, fortsatte Olsen.
Slik var kampen:
Lillestrøm gikk rett i angrep og kunne tatt ledelsen allerede før minuttet var spilt, men Fredrik Krogstads avslutning gikk rett på HamKam-keeper Mathias Eriksen Ranmark.
Gjestene var nære på dødball etter 12 minutter, men det handlet stort sett kun om laget i gult. Etter 14 minutter var Thomas Lehne Olsen nære da han avsluttet via et Kamma-bein og til corner, før vertenes rop om straffespark ikke ble hørt da de mente en HamKam-spiller handset like etter.
35 minutter var spilt da Lehne Olsen igjen kom nære, men LSK-spissens knallharde heading ble stoppet av en god Ranmark. Tre minutter senere var hjemmelagets nummer 10 igjen involvert i en skummel kontring, men Daniel Gustafssons avslutning ble blokkert av en Kamma-forsvarer.
– Vi gjør mye riktig, men må bli bedre i boksen. Vi må ut og score mål, sa LSK-trener Geir Bakke i pausen.
Og det sørget altså Melgalvis for. Etter at Pedersen hadde vært farlig frempå gikk hjemmelaget rett i angrep, og Melgalvis' perlescoring sørget for at kanarifuglene endelig kunne juble.
Vertene hadde flere brukbare muligheter til å øke ledelsen før innbytter Moses sørget for å roe nervene på Åråsen da han satte inn 2-0 fra skrå vinkel.
Lillestrøms neste kamp er mot Sandnes Ulf neste tirsdag, mens HamKam går for sine første poeng i årets OBOS-liga hjemme mot Øygarden mandag. Begge kampene ser du på Dplay, som du kan få tilgang til her!

Ble tidenes yngste TIL-spiller – dette sier han om United-overgangen

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39