Det fremgår av en e-post TV 2 har fått tilgang til.
– Jeg mener vi alle bør stå opp og gi faen. Vi bør fra i morgen (mandag) trene normalt som en protest mot den urettferdigheten vi alle føler. Regjeringen snakker om hvor viktig bredden er hele tiden, vel, handling sier mer enn ord! skriver Riise til trenerkollegaene i 3. divisjon, avdeling 2.
Sakens bakgrunn er at det blir ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august, noe som har fått Fotball-Norge til å rase. Mens barn og ungdom under 20 år kan drive fullkontaktstrening og snart spille kamper, er det samme kun tillatt på herrens tre øverste nivå og kvinnenes to øverste nivå.
VM
Mbappé-valg irriterer VM-sponsor – FIFA bøtelegger stjernen
3 TIMER SIDEN

NFF fraråder

Mandag gikk Norges Fotballforbund ut og advarte mot nettopp slike demonstrasjoner som Riise etterspør.
– Vi frykter at en slik demonstrasjon vil kunne skape unødvendig splittelser mellom ulike lag internt i ligaene, samt mellom NFF sentralt og klubbene. NFF vil i utgangspunktet ikke ha mulighet til å kontrollere og følge opp brudd på et regelverk som ikke er tilknyttet fotballens eget regelverk, skrev generalsekretær Pål Bjerketvedt i et brev.
Samme dag var Kari Lindvik i Divisjonsforeningen i kontakt med fem–seks klubber om brudd på regelverket. Hvilke klubber det gjelder, ønsket hun ikke å si, men de var «mest fra Østlandet og hovedsakelig i Oslo».

Raja: – Må ha tillit

Kulturminister Abid Raja (V) sier at han gjerne vil åpne breddefotballen mer, men at «vi har en vanskelig situasjon med covid-19 som vi alle må forholde oss til».
– Jeg kan ikke annet enn å si at vi må ta smittevernhensyn, og vi må ha tillit til (Bjørn) Gullvåg, (Camilla) Stoltenberg, (Espen) Nakstad og de andre helsetoppene som enstemmig og entydig har bedt oss om ikke åpne opp mer før man ser hvordan dette utvikler seg. Da gjør vi klokt i å ha is i magen, fortsetter Raja.
Riise ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2. 39-åringen har spilt 110 landskamper for Norge, noe som er flest på herresiden. Han spilte for den engelske storklubben Liverpool fra 2001 til 2008.

Ble tidenes yngste TIL-spiller – dette sier han om United-overgangen

(©NTB)
Fotball
Flørtet med FFK om mulig retur - nå har klubbhelten bestemt seg
5 TIMER SIDEN
Fotball
Medier: Ronaldo klar for ny klubb - blir verdens best betalte idrettsutøver
7 TIMER SIDEN