Foto: glimt.no
16-åringen blir FC Nordsjælland-spiller. Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Det var et vanskelig valg helt til slutt. Jeg har nok i oppveksten drømt om å debutere på Aspmyra. Jeg har ennå matchballen som Ibrahim Laajab ga meg rett etter opprykket i 2013, da var jeg ni år. Men ting har forandret seg underveis, sier Schjelderup til AN.
Unggutten har besøkt og spilt kamper for en rekke europeiske toppklubber i løpet av de siste årene: Ajax, Villarreal, Tottenham, Juventus og Bayern München for å nevne noen.
Til slutt stod valget mellom Villarreal, PSV, Glimt og Nordsjælland. Det endte med sistnevnte, en klubb som er kjent for sitt talentarbeid og akademi.
– I mitt hode var det i fjor to veier for å utvikle meg videre. Jeg hadde en svært god turnering og debut for G15-landslaget i fjor og hadde håpet å nærme meg A-laget til Glimt gjennom B-lagsspill, sier 16-åringen.
Men fjoråret gikk ikke som Schjelderup hadde ønsket. I år trente han imidlertid med A-laget på regelmessig basis før koronakrisen, og høstet lovord fra trener Kjetil Knutsen.
16-åringen fikk også sine første A-lagsminutter i oppkjøringskampen mot Rosenborg, men så kom korona. I tillegg ble det også innført en regel om at man må ha en profesjonell kontrakt for å trene med A-laget, noe Schjelderup ikke hadde.
Daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, synes det er leit å se stortalentet forlate klubben, men sier at klubben aksepterer valget og håper å se ham tilbake i gult en gang i fremtiden.

Ble tidenes yngste TIL-spiller – dette sier han om United-overgangen

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49