Raufoss holdt lekestue med Grorud: Melder seg på i kvalikkampen

Håkon Brandsnes

Oppdatert 15/11/2020 klokken 15:06 GMT+1

Etter 6-1-seieren mot Grorud, ligger Raufoss ett poeng bak sjetteplassen som gir kvalik om Eliteserie-spill.

Raufoss

Grorud - Raufoss 1-6, KFUM Oslo - Ranheim 1-1, Åsane - Kongsvinger 2-2
Etter en åpning som bølget frem og tilbake, begynte målene å renne inn bak Grorud-keeper Mats Viken.
Raufoss ga seg ikke før det stod 6-1.
– En brutal start for Grorud etter koronapausen, sa Amund Lutnæs i Eurosports studio.
Saken fortsetter under videoen.

Scorer herfra etter kjempetabbe av Åsane-keeperen

Nessø tommålsscorer

Kristoffer Nessø startet målfesten etter å ha spasert inn 1-0 et godt innlegg av Filip Brattbakk. Ti minutter senere økte Matias Belli Moldskred til 2-0, før Nessø scoret sitt andre for dagen med en avslutning fra skrått hold.
Grorud gjorde tre bytter i pausen, men det hjalp lite.
Åtte minutter etter hvilen satte nemlig Brattbakk inn 4-0, denne gangen etter svakt keeperspill. Senere økte Snorre Strand Nilsen til 5-0.
Et kvarter før slutt reduserte Geirald Meyer til 5-1, før Belli Moldskred scoret sitt andre og 6-1.

Ga bort seieren etter tabbe

Ettersom KFUM spilte 1-1 mot Ranheim på hjemmebane, beholder imidlertid osloklubben sjetteplassen som gir kvalik til Eliteserien, poenget foran Raufoss.
Ranheim så lenge til å gå av med seieren i den kampen, men et kvarter før slutt utlignet Alagie Sanyang etter en tabbe av keeper Even Barli.
Ranheim-keeperen spilte en grusom pasning rett i beina på Sanyang. KFUM-spissen klinket inn 1-1.
Erik Tønne scoret 1-0-målet til Ranheim.

Toppscoreren om sitt andre talent: – Kunne satset på det

Nære Kongsvinger-seier

I den tredje kampen som ble spilt tidlig søndag, Åsane mot Kongsvinger, så bortelaget ut til å ta en svært etterlengtet seier.
Kristoffer Larsen sendte Åsane opp i føringen etter bare to minutters spill, men tabelljumbo Kongsvinger snudde kampen etter mål av Mahmoud Laham og Per-Magnus Steiring.
Ti minutter før slutt banket imidlertid Simen Lassen inn 2-2.
På overtid kom Markus Aanesland alene med keeper, men Kongsvinger-spilleren skuslet bort sjansen med en svak touch.
Dermed beholder Kongsvinger sisteplassen i OBOS-ligaen, fem poeng bak Grorud som ligger an til nedrykkskvalik.