Eliteserie-håpet lever for Åsane, snudde kvalik-kampen mot Raufoss

Caroline Simonsen

Oppdatert 16/12/2020 klokken 18:01 GMT+1

Raufoss dominerte den første perioden mot Åsane, men hjemmelaget snudde kampen, og er fortsatt med og kjemper om billett til Eliteserien.

Åsane.

Åsane - Raufoss 3-1.
Åsane-spillerne var nærmest lamslått etter de første 30 minuttene i kvalik-kampen mot Raufoss. Gjestene satte opp et høyt tempo og tok fortjent ledelsen i Vestlandshallen.
Så snudde det for hjemmelaget. Åsane viste hvorfor de har spilt seg til en sensasjonell 6. plass i OBOS-ligaen, og vant kampen 3-1. Dermed lever Eliteserie-drømmen fortsatt.
– Faen, det var et godt Raufoss-lag vi møtte i dag, sa Åsane-trener Morten Røssland etter kampen.

Overkjøring

Det var liten tvil om hvem som var mest påskrudd da kampen mellom Åsane og Raufoss ble blåst i gang i Vestlandshallen. Gjestene sto høyt og truet Åsane-målet fra start.
Samtidig ba Åsane om trøbbel flere ganger, og var nok glade for at de ikke hadde sluppet inn mål etter halvspilt første omgang.
Det gleden varte likevel ikke lenge, for etter 23 minutter kom den uunngåelige scoringen. Da kom Mame Mor Ndiaye på et godt løp inne i boksen. Det så Ryan Doghman som sendte ballen til lagkameraten. Ndiaye satte ballen sikkert i mål og jublet for 1-0 til Raufoss.
Like etter scoringen hadde bortelaget mulighet til å doble ledelsen. Kristoffer Nessø prøvde seg på et skudd, og forsøket var godt, men ballen gikk utenfor.

Åsane-show

I det det så ut til at Raufoss hadde kontroll på det aller meste, meldte Åsane seg på.
Etter 36 minutter fikk Håvard Lorentzen muligheten fra nærmest død vinkel. Den tok han i aller høyeste grad vare på, og utligningen var et faktum.
Plutselig var kampbildet helt annerledes enn det hadde vært bare minutter tidligere.
Like før pause ble Henrik Udal løpende med ballen i en duell mot Marius Svanberg Alm. Åsane-spilleren maktet å holde seg på beina helt til han entert 16-meteren. Da pekte dommeren på straffemerket.
Straffen var det Kristoffer Valsvik som fikk ta. Det gjorde han på en strålende måte, og dermed var det Åsane som ledet med ett mål før pause.
I den andre omgangen kunne begge lag scoret, men det var bare hjemmelaget som maktet akkurat det. Etter 88 minutter punkterte Håkon Lorentzen da han rundet keeper og satte inn 3-1.
Åsane møter Ranheim på lørdag og er fortsatt med i kampen om å kunne sikre en billett til Eliteserien. Raufoss har spilt sesongens siste kamp.