• Klart for første kvalifiseringskamp til Eliteserien! Se Åsane-Raufoss onsdag kl. 16.00 på Eurosport 1 og Dplay. Sikre deg tilgang her!
– Det skal ha vært en del interesse før han ble satt ut av spill i vår. Da var det toppklubber i både England og Frankrike som vurderte han inn i akademiet, sier Åsanes assistenttrener Sindre Tjelmeland til Eurosport.
Åsane-spilleren har vokst seg frem til å bli en av OBOS-ligaens største talenter. Det så derimot mørkt ut for 18-åringens fotballkarriere, da det tidligere i år ble oppdaget noe som virket å være en karrieretruende hjertefeil, i den årlige helsesjekken.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 KLOKKEN 07:53
Tjelmeland har fulgt det unge talentet tett, og var blant annet med da 18-åringen fikk den nedslående beskjeden om at karrieren var over.
Så ble Mvuka friskmeldt i høst, og søndag fikk ungutten sin første kamp fra start borte mot Sogndal i siste serierunde. Nå tror Tjelmeland interessen for det lovende talentet snart er på topp igjen.
– Jeg regner med at det er klubber som fortsatt følger han. Interessen er nok fort der så snart han får spille som normalt igjen.
Kanskje var det derfor Åsane sørget for å sikre seg stortalentet på lengre sikt. Mandag kveld skrev nemlig Mvuka under på sin andre langtidsavtale med Åsane for året.
Driblevingen og klubben inngikk så sent som i februar en avtale ut 2022-sesongen. Kun ni måneder senere har nå partene blitt enige om en forlengelse ut 2023-sesongen.

Bekrefter interesse

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, bekrefter til Eurosport at det er større klubber som har vist interesse for 18-åringen. Derimot ønsker ikke Åsane-sjefen å gå for mye inn på detaljene, og avviser samtidig at det skal ha dreid seg om konkrete bud på spilleren.
– Det er store klubber som har lagt merke til Joel, men vi har ikke mottatt noen bud eller konkrete skriftlige henvendelser, sier Natlandsmyr og legger til:
– Men det er ingen tvil om at det er en spiller som det snakkes om, og som mange har blitt obs på. Utover det ønsker jeg ikke gå inn på noen detaljer rundt hvem eller hvor, ettersom det ikke er noe konkret.

– Håper han tar steget

Den daglige lederen er rimelig sikker på at 18-åringen forsvinner fra Åsane før kontrakten utløper. Hvor tidlig gjenstår fortsatt å se.
– Alle Åsane-spillere er per definisjon til salgs. At Joel forsvinner før kontrakten utgår og tar steget han har potensialet til, både tror og håper jeg, sier Natlandsmyr.
– Om det er om et halvt år, eller ett eller to år til - det vet vi ikke.

Kvalikkamp mot Raufoss

Onsdag spiller Åsane en sensasjonell kvalifiseringskamp mot Raufoss. Det ble klart etter 2-0-seieren i hengekampen mot Jerv i nest siste serierunde.
– Det føles litt uvirkelig at vi som en nyopprykket klubb skal spille om en plass i Eliteserien. Vi er veldig stolt over det spillerne og trenerne har utrettet i år. Det er rett og slett helt rått, sier Natlandsmyr.
For etter å ha kjempet seg gjennom kvalifisering til OBOS-ligaen i 2019, var det få som trodde at det nyopprykkede laget skulle klare seg så godt som de har i år.
Nå mener Åsane-sjefen at laget har ingenting å tape.
– Jeg har faktisk ganske lave skuldre før kampen mot Raufoss. Det var ganske spenning før Jerv-kampen i forrige uke, da det handlet om å komme på topp seks. Når vi først er der, så har vi ingenting å tape.
– Vi henger med så lenge vi klarer, og så er vi uansett stolte over sesongen vi har lagt bak oss, avslutter Natlandsmyr.
Kvalikkampen mellom Åsane og Raufoss ser du onsdag kl 16.00 på Eurosport 1 og Dplay. Sikre deg tilgang her!
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 KLOKKEN 14:55
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 KLOKKEN 17:54