Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen

Helene Fineide

Oppdatert 28/08/2021 klokken 18:18 GMT+2

Aalesund har slitt med å score mål så langt denne sesongen, men hjemme mot Raufoss lørdag var det ingenting som antydet akkurat det.

Se høydepunktene: Bolkan Nordli herjet da AaFK slo Raufoss

• Tirsdag fra 19.00: Se Deadline Day-sendingen på Eurosport.no, discovery+ og Eurosport Norge
Aalesund-Raufoss 4-2
Saken oppdateres!
– Det var deilig å få en seier og få scoret litt mål. Det har vært litt lite av det i det siste, sier Simen Bolkan Nordli til Discovery etter 4-2-seieren over Raufoss.
Bolkan Nordli sto bak samtlige av de fire målene til AaFK, men akkurat det hadde midtbanespilleren en svært ydmyk tilnærming til.
– Jeg var heldig å få være innvolvert i alle målene, så det var gøy det, fortsatte den nok så sindige Aalesund-spilleren.
Se Aga sikre tre poeng for Grorud med hat-trick.

Se høydepunktene: Snudde kampen med hat trick på 11 minutter

Skremmeskudd i opprykkskampen

Og med målsiktet innstilt lever drømmen om opprykk i aller høyeste grad for Aalesund.
– For en tullerusk kamp det ble på Color Line Arena. Det blir ikke mer OBOS-ligaen enn det her, sa Discovery-ekspert, Amund Isaksen Lutnæs, i OBOS Direkte-studioet.
Sjekk den keepertabben da Åsane slo Strømmen:

Se høydepunktene: Keepertabbe ble avgjørende da Åsane slo Strømmen

For det ble en målrik og interessant affære på Sunnmøre lørdag. Aalesund trengte kun fem minutter før Simen Bolkan Nordli sendte hjemmelaget i ledelsen.
Og flere mål skulle det også bli for begge lag...nøyaktig fem mål til for å være presis.
Bolkan Nordli noterte seg for ytterligere en scoring. I tillegg skrev Isak Dybvik Määttä og Sigurd Haugen seg på scoringslista for tangotrøyene.
For de gulkledde gjestene var det Markus Karlsbakk og Andreas Helmersen som puttet ballen mellom stengene til AaFK.
I tillegg til fem mål, så også Emilie Noe Dadjo rødt etter å ha pådratt seg to gule kort. Dermed måtte gjestene klare seg med en mann mindre den siste halvtimen.
Se Ranheim snu det mot Sogndal:

Se høydepunktene: Ranheim snudde kampen mot Sogndal

Flere forrykende kamper

I tillegg til kampen i Aalesund ble det spilt ytterligere fire kamper i ligaen.
Det ble et forrykende show i Grimstad med hele fem mål, da Jerv slo opprykkskandidat Fredrikstad hjemme 3-2. Jerv-debutant Ibrahim Lalle Shuabu trengte kun seks minutter på å sende hjemmelaget i ledelsen.
Tafooek Ishmaheel utlignet ti minutter senere, men Jerv ledet likevel 2-1 til pause etter scoring av Daniel Arrocha.
FFK utlignet 20 minutter før slutt. Minuttet etterpå slo Jerv til igjen og sikret 3-2.
Mellom Grorud og Sandnes Ulf skulle det også bli målrikt.
Grorud kom til kampen uten hovedtrener etter at Aksel Bergo var ferdig i klubben med umiddelbar virkning fredag. Oslo-laget står med dårlig poengfangst i årets sesong, men lørdag var lagets og ligaens toppscorer Oscar Aga virkelig på jobb.
Hjemmelaget ledet 2-0 fram til det 85. minutt, men deretter handlet alt om Aga. Han scoret tre mål og sikret verdifulle tre poeng. Avgjørelsen falt seks minutter på overtid.
– Det er en helt utrolig kamp egentlig. Vi gir aldri opp, og det er en fantastisk mentalitet i gruppa, sa en svært fornøyd Aga til Disocvery etter kampen.
Ranheim og Åsane vant også sine kamper. De slo henholdsvis Sogndal og Strømmen 2-1.