HAMAR (Eurosport):
– For å være helt ærlig har jeg ikke brukt tid på det. Jeg har kun fokusert på neste kamp og trening, og sørge for at vi er godt forberedt og kan få maksimalt ut av det som er her. Så får alt annet bli som det blir, sier Kjetil Rekdal til Eurosport.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Bare to lag har tatt flere poeng i OBOS-ligaen siden han tok over som HamKam-trener.
Med fire kamper igjen, ligger HamKam an til å beholde plassen i OBOS-ligaen. Et annet spørsmål er om klubben får beholde treneren neste sesong.
– Det eneste jeg kan si, er at jeg har ambisjoner, er motivert og har lyst til å drive med fotball. Hvor det blir i 2021, vet jeg faktisk ikke. Drømmen og muligheten om å komme til utlandet, har vært der og forhåpentlig dukker den opp igjen. Det er et mål jeg har, sier Rekdal.

Roser Lagerbäck

52-åringen er også blitt lansert som landslagssjef en rekke ganger oppgjennom årene. Rekdal er åpen om at det er en ambisjon, men ikke noe han tenker mye på.
Det overlater han til Norges Fotballforbund og de ansvarlige.
I den siste tiden har det stormen rundt landslagssjef Lars Lagerbäck, men Rekdal støtter svensken.
– Vi har en landslagssjef nå som har gjort det bra. Han har løftet Norge fra C- til B-nivået. Vinner vi de to kommende kampene, er vi oppe på A-nivået. Jeg tror vi skal la han holde på med sitt, så får sånne ting komme når det kommer. Om jeg da skulle være aktuell eller ei, har jeg ingen formening om, sier Rekdal.
Saken fortsetter under videoen.

Ekspertenes dom: Dette blir Eliteseriens toppscorer

– Alle i klubben fortjener honnør

52-åringen har altså ambisjoner om jobb i utlandet og for landslaget. Den fremste målsettingen er imidlertid å gjøre det bra uansett hvor han er.
Og nå er han i HamKam, der det må sies at det går ganske bra.
Når Eurosports utsendte spør Rekdal hva han har gjort for å snu situasjonen, er han rask med korrigere reporteren.
– Jeg vil heller si hva alle har gjort. Vi har funnet en måte å spille på. Vi har kanskje endret noen ting ved strukturen, trent hardt og fått inn en hardtarbeidende kultur i trening og kamp som gjør at du automatisk får fremgang, men dette er en felles greie, sier Rekdal og fortsetter:
– Spillerne må gjøre sin jobb, trenerne må gjøre sin jobb, ledelsen og støtteapparat må gjøre sin jobb. Hvis ikke alle drar i det samme tauet, får du det ikke til. Alle her fortjener honnør for den snuoperasjonen og klatringen vi har fått til. Men det er ikke ferdig. Vi har fire kamper igjen. Vi har ikke oppnådd noe som helst, så vi skal slåss hardt for å få mest mulig poeng i de resterende kampene, sier han.

Ikke opptatt av «Rekdal-tabellen»

For der eksperter liker å påpeke at HamKam bare er tre poeng unna kvalikplassen til Eliteserien, virker Rekdal i større grad å se på lagene bak.
Overlevelse i OBOS-ligaen kommer nemlig først.
Den såkalte «Rekdal-tabellen» har han lite fokus på.
– Det er midlertidig. Jeg er ikke så opptatt av det, jeg er opptatt av hvor vi står etter sesongen. Men på en annen side måtte vi opp i antall poeng hvis vi skulle redde plassen. Du spiller for å vinne. Det er gøy å vinne og være med på noe som sakte, men sikkert er blitt bedre fra dag én. Men det er ingen her som er fornøyde. Vi har lyst til å bli enda bedre. Det må være drivkraften vår, sier Rekdal.
Saken fortsetter under videoen.

Bernt oppsummerer: Freddy vikarierer, feilslåtte finter og mote

Pedersen øyner kvalik

Superspiss Marcus Pedersen, som står med 11 mål denne sesongen, har fått med seg Rekdal-tabellen.
– Vi har jo lagt merke til at det skjedde ting når Kjetil kom inn. Det har bare gått oppover. Vi lå og stanget lenge med tanke på poeng. Hadde vi startet sånn vi spiller nå, tror jeg vi faktisk hadde vært topp tre. Det er sterkt av oss å komme tilbake etter den starten vi hadde. Muligheten for kvalik opp, er der fortsatt. Det blir en av de villeste sesongene i HamKam hvis vi greier det, sier Pedersen til Eurosport.
HamKam møter Strømmen, Ranheim, Lillestrøm og Øygarden i de fire resterende kampene.
– Det ville vært spinnvilt. Vi tar kamp for kamp nå. Vi er en gjeng med godt humør. Vi ser at vi kan slå de fleste. Vi skal fortsette og prøve å kapre den siste plassen, avslutter Pedersen.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40