SOGNDAL / OSLO (Eurosport.no):
Etter en skuffende start på sesongen, har laget sett litt bedre ut i en periode. Etter hjemmetapet på et avgjørende selvmål mot Start onsdag, ligger de plassert som nummer ni på tabellen, i en gruppe på tre lag med 20 poeng. Det er bare tre poeng opp til KFUM på den siste kvalikplassen.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Men flere spillere har allerede forsvunnet ut, og det kan bli flere.
– Vi må bare bygge denne gjengen som er her, så det blir nok en tøff tid fremover for oss også. Spillere går ut og vi må erstatte dem, så det blir en vanskelig tid for Sogndal fotball den neste tiden. Det er mye ungt og spennende, men det er for eksempel litt mer rutine i Start-laget, som blir avgjørende i dag, sa Eirik Bakke til Eurosport da vi snakket med ham etter onsdagens kamp.
Martin Ramsland er allerede klar for nettopp Start. Ole Amund Sveen forsvinner til Bodø/Glimt. I tillegg ryktes også blant annet Sigurd Haugen ut portene. Fredag bekrefter Viking til Stavanger Aftenblad at de vurderer 22-åringen med ti mål på femten kamper denne sesongen.
– Hva gjør du offensivt i det vinduet som kommer?
– Nei, jeg tror jeg må ta på meg skoene igjen selv. Jeg spilte litt spiss på slutten i Brann, og scoret noen mål, sier Bakke med glimt i øyet.
– Neida, vi må bare restarte alt her og bygge, så får denne sesongen gå som den går. Vi får prøve å kapre til oss en play off-plass og være med og kjempe inn. Og så har vi kontrakter på Sigurd og (Eirik) Schultze og de der, som mange klubber ligger flate etter. Slik er det i Sogndal, men det er litt mange på en gang nå, selvsagt, legger han til i en mer alvorlig tone.
Ifølge Sogn Avis har klubben kuttet tolv millioner kroner, og det har vært endringer i organisasjonen. Det har også ført til at kontraktsforhandlingene med Eirik Bakke har latt vente på seg.
Han sier han er klar for utfordringen med å bygge et nytt slagkraftig lag.
– Det er mange spennende unggutter som kommer opp, og så får vi prøve å få dem inn i gjengen og alt dette. Men vi vil jo helst være litt høyere på tabellen og være med og kjempe om å rykke opp, men der er vi ikke for øyeblikket. Ikke som klubb og ikke økonomisk. Vi må bare brette opp ermene og ta en kamp av gangen. Vi har mange folk ute, og nå fikk Ulrik Fredriksen sitt fjerde gule kort på overtid, så han må ut. Derfor blir det nok enda mer ungt. Folk må være litt tålmodige, sier han til Eurosport.
– Hva må du virkelig ha inn i sommer?
– Jeg skulle gjerne hatt litt mer rutine inn i gjengen, folk som har vært med på ting. Men det blir vanskelig nå i den fasen vi er i. Det blir en del unggutter vi skal bygge videre på, og det blir ungt vi tar inn nå også. Vi kommer nok til å variere litt, men har hatt en god periode nå i forhold til tidligere.
For før bortekampen mot Jerv søndag har Sogndal som sagt heng på kvalikplass etter halvspilt sesong.
– Vi har hatt to tap på de tre siste, men før det vant vi fire kamper på rad (i serien). Vi må se litt bak resultatene også, etter hvor vi har vært. Etter en dårlig start på sesongen har vi i hvert fall kommet oss opp i nærheten av play opp. Så får vi prøve å ta en kamp av gangen og utvikle et spill og være tålmodige. Det er en liten omstillingsfase vi er inne i nå. Det er ikke alltid like lett for alle å skjønne. Men vi er i hvert fall veldig fornøyde med hvordan spillerne jobber og sliter og står på, sier Bakke.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50