Vårsesongen er over, og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt ser på hva de bør forsterke med i sommer.
Lillestrøm har vært svært uheldige med skader på sine desiderte nøkkelspillere, noe som har preget vårsesongen veldig. Det har vært alt fra den ultimate oppturen på Intility i derbyet mot Vålerenga, til den begredelige kampen i Bodø, der laget fort kunne tapt mye mer enn 4-0. Basert på forutsetningene LSK har hatt denne våren, synes jeg de karret til seg et godkjent antall poeng.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Trener - 5
Jørgen Lennartsson
Et taktisk genistrek bak seieren på Intility, der LSK som et av få lag klarte å demme opp for Engas voldsomme offensiv. Han har også gjort andre gode taktiske vurderinger denne våren, men først og fremst har det handlet om defensiv organisering og en fotball spilt på motstanderens premisser. Den sympatiske svensken har slitt med å sette det egne offensive spillet, men det skal legges til at forutsetningene vært begrensede med skader på Salquist, Smarason og Lehne Olsen store deler av våren.
Keeper – 6
24 baklengs er selvsagt en skrekkelig statistikk, men Marko Maric har levert stabilt og skal ikke lastes for LSKs mange baklengsmål. Heller motsatt, han har reddet LSK flere ganger. Han tar steg hele tiden, og er på vei å utvikle seg til en av de bedre eliteseriekeeperne.
Forsvar - 3
Et forsvar som vaklet mye i vårsesongen, og Lennartsson har blitt nødt til å bytte en god del i den bakre fireren grunnet suspensjoner og skader. Danske Salquist er individuelt meget god og den klart beste i fireren, men han mangler fortsatt litt struktur. Det samme kan sies om hans makker, Sheriff Sinyan. 41 år gamle Kippe gjør jobben, men får nok finne seg i å være back-up på høsten. De har også slitt med å finne riktig back-konstellasjon og Simen Rafn får stadig bytte mellom høyre- og venstreback.
Midtbane 4
En lagdel som også har hatt problemer i store deler av våren. Det er også en av grunnene til at LSK har hatt problemer å ta initiativ i kampene. Daniel Pedersen har ikke vært like dominant som tidligere, og LSK slet lenge med å finne en makker til ham på midtbanen. Det å satse på Dyer i en midtbanetoer i starten av sesongen var i beste fall naivt av Lennartsson. Det er først etter at Krogstad fått tillit over tid og spilt seg varm, at LSK fått mer struktur i midtbaneleddet. Kantspillet har også vært særdeles ujevnt. Daniel Gustavsson har vært best som spiss. Ødemarksbakken venter jeg fortsatt på, han er fortsatt for ujevn. Melgalvis har overrasket meg på slutten av våren.
Angrep - 6
En lagdel som ville hatt en høyere karakter hvis Smarason og Lehne Olsen hadde spilt sammen. Men uten Smarason på starten av sesongen og Lehne Olsen på slutten av våren, har denne lagdelen vært god, men savnet det lille ekstra. Lehne var meget god til han ble skadet og Smarason har vært viktig de siste kampene. Skaden på Lehne er naturligvis meget dårlig nytt for LSK. Gustavsson har vikariert med hell noen kamper, men på sikt holder ikke det.
Beste spilleren:
Tobias Salquist
Dansken har ikke spilt de kampene der LSKs forsvarsspill har kollapset fullstendig, Individuelt er han kanskje Eliteseriens beste stopper. Har bra fart, meget duellsterk og også solid med ballen. Fortsatt en del utfordringer i posisjonsspillet, spesielt på innlegg imot og han har vært involvert i noen mål. Men dette er en særdeles sterk signering av LSK, og en spiller de vil få stor nytte av fremover.
Overraskelsen:
Fredrik Krogstad
Jeg skal vel ikke kalle Krogstad med så mange kamper i banken for en overraskelse, men jeg føler at han endelig har fått vist sitt nivå på sin beste plass den siste delen av vårsesongen. Han er ekstremt løpssterk, har gode ferdigheter og er sterk i duellspillet. En mann som kan vokse frem som en sentral spiller på LSK i årene fremover.
Skuffelsen:
Alex Dyer
Ble hentet fra Elfsborg på lån, et lån som nå er avsluttet. Engelskmannen kom fra noen svake sesonger i svensk fotball og den trenden har dessverre fortsatt. Forflytter seg for lite til å spille i et tospann på midtbanen. Dette burde trener Lennartsson ha vært klar over før han ble hentet. Rett og slett et svakt håndverk av den sympatiske svensken.
Dette bør de gjøre i sommer:
LSK har allerede hentet inn Jonas Tamm, og han vil forsterke forsvaret. I tillegg trenger de en naturlig venstreback, slik at Rafn kan spille på sin beste side. Lehne Olsen må erstattes, spesielt når vi vet at helsen til Smarason har vært skrantende på våren. Jeg avblåser derimot jakten på en sentral midtbanespiller og anbefaler Lennartsson å gi Krogstad sjansen der over tid. Jeg hadde heller sett på et kantalternativ med gjennombruddskraft.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03