Tortol Lumanza var en hit sist han var i Stabæk, da han etter hvert kom i god fysisk form. I oktober 2017 satte også Kjetil Rekdal ham på femteplass på sin liste over «Årets signeringer» i Eliteserien.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Men det ble mildt sagt ganske spesielle omstendigheter rundt midtbanemannens avskjed fra klubben. Etter det som nærmest bare kan beskrives som en streik, der han ikke ville trene med laget fordi han ønsket en overgang, ble det konflikt mellom ham og sportslig leder Inge Andre Olsen.
Lavmål, var ordet den sportslige lederen brukte om oppførselen hans overfor VG.
Det endte med en overgang etter en sesong, og en 4,5 årskontrakt i tyrkiske Osmanlispor for belgieren.
Ifølge Eurosports opplysninger er han nå igjen på Bærum-klubbens radar.
– Stemmer det at dere er i ferd med å hente tilbake Lumanza?
– Vi jobber med veldig mange forskjellige spor, og tidligere Stabæk-spillere vil alltid være aktuelle. Det er ikke noe som er konkret og som kan publiseres ennå. Vi jobber med mange spillere, og har også mottatt noen henvendelser på våre spillere, og da må vi eventuelt ha erstattere klare, sier Inge Andre Olsen til Eurosport.
– Er det å dra det for langt å si at han er aktuell?
– Det vil han selvfølgelig være. Det er en spiller vi hadde masse glede av sist han var her, og han vil alltid være interessant. Men så vidt jeg vet har han fortsatt kontrakt med Osmanlispor, og vi har ikke mulighet til å kjøpe ham ut, i hvert fall.
– Hvordan vil det eventuelt være å hente ham tilbake etter den ganske så spesielle avskjeden som oppsto sist?
– Det som oppsto da var selvfølgelig vanskelig og komplisert for ham og for oss som klubb. Men etter et par uker snakket vi sammen og renset luften, det tok ikke lengre tid. Så da la vi den død, og ønsket ham lykke til videre. Slik er fotballen, når slike ting skjer kan det være høyt følelsesregister og støy, og man er ikke helt happy. Men vi som klubb visste at våre veier kunne møtes igjen ved et eller annet tidspunkt, så etter at vi fikk renset luften tidlig, er ikke det noe problem mellom oss. Vi har et godt forhold, sier Olsen.
Fra tidligere har Stabæk hentet inn midtbanespilleren Samuel Skytte fra Midtjylland, midtstopperen Yaw Ihle Amankwah og spissen Kosuke Kinoshita. Tobias Børkeeiet og Madis Vihmann er forsvunnet ut portene.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53