Scanpix

Legger opp og blir utviklingsleder i ny klubb: – Hadde vært fantastisk å avslutte med et opprykk

Legger opp og blir utviklingsleder i ny klubb: – Hadde vært fantastisk å avslutte med et opprykk

08/10/2019 20:35Oppdatert 08/10/2019 20:52

Sandefjords Erik Mjelde legger opp etter sesongen og blir utviklingsleder for Arna-Bjørnar.

  • Se Sandefjord - Notodden søndag 20. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

Til Eurosport forteller han hvorfor han ønsker å gå inn i en jobb som utviklingsleder.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe med unge spillere og begynne der før jeg tar steget videre. Jeg vil lære hvordan man bør trene unge spillere. Så var det spørsmålet om jeg var klar for å legge opp. Jeg gikk noen runder med meg selv rundt det å skulle legge opp, forteller han til Eurosport.

– Det var ikke et enkelt valg?

– Ikke et enkelt valg, nei. Jeg er i bra form, og både kroppen og hodet hadde vært klar for å fortsette. Men jeg ønsker å tenke tilbake på karrieren og tenke at man var med å prege kamper og var uten skader helt inn, sier han, og utelukker ikke at han vil fortsette på trenerkarrieren.

– Jeg føler jeg har en trener i meg, men det er mye som må læres før den tid.

– Får gåsehud av det

Han har tidligere spilt for Brann, Løv-Ham og Lillestrøm, i tillegg til Sandefjord. Nå ser 35-åringen fram til å ta fatt på en ny karriere etter sesongen og mener kvinnefotballen er i vinden.

– Det er på vei til å bli løftet fram nå. Kvinnefotball er i vinden etter VM og kvinnelandslaget som gjør det bra. 11.000 som kommer for å se en privatlandskamp på Brann Stadion, jeg får gåsehud av det. Og de fortjener det, det har vært mange som har vært hardtarbeidene over lang tid, uten å få noe igjen for det. Nå får de mer oppmerksomhet og det satses hardere, sier han.

– På sikt synes jeg det, det er flere og flere som har det og hvis man ser i England så har de største klubbene satset på damefotball. Det er mange som har holdt på en stund, og flere og flere som velger å satse på det, sier han.

Håper å avslutte med opprykk

Det gjenstår fortsatt fire runder i årets OBOS-liga og Sandefjord ligger på en andreplass med 56 poeng. Mjelde forteller at det hadde passet bra å avslutte karrieren med et opprykk, men tror det blir tett og jevnt de siste kampene.

– Vi ligger ett poeng foran Start, men det hadde vært en fantastisk avslutning med et opprykk. Det hadde vært prikken over i-en, sier han.

Sett denne?

Video - Sandefjord tilbake på direkte opprykksplass etter 3-2 mot Kongsvinger

02:55