• Se Sandefjord - Notodden søndag 20. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Erik Mjelde legger fotballskoene på hyllen etter sesongen og blir ny utviklingsleder i Arna-Bjørnar. Det melder klubben selv tirsdag.
Til Eurosport forteller han hvorfor han ønsker å gå inn i en jobb som utviklingsleder.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
– Jeg har veldig lyst til å jobbe med unge spillere og begynne der før jeg tar steget videre. Jeg vil lære hvordan man bør trene unge spillere. Så var det spørsmålet om jeg var klar for å legge opp. Jeg gikk noen runder med meg selv rundt det å skulle legge opp, forteller han til Eurosport.
– Det var ikke et enkelt valg?
– Ikke et enkelt valg, nei. Jeg er i bra form, og både kroppen og hodet hadde vært klar for å fortsette. Men jeg ønsker å tenke tilbake på karrieren og tenke at man var med å prege kamper og var uten skader helt inn, sier han, og utelukker ikke at han vil fortsette på trenerkarrieren.
– Jeg føler jeg har en trener i meg, men det er mye som må læres før den tid.

– Får gåsehud av det

Han har tidligere spilt for Brann, Løv-Ham og Lillestrøm, i tillegg til Sandefjord. Nå ser 35-åringen fram til å ta fatt på en ny karriere etter sesongen og mener kvinnefotballen er i vinden.
– Det er på vei til å bli løftet fram nå. Kvinnefotball er i vinden etter VM og kvinnelandslaget som gjør det bra. 11.000 som kommer for å se en privatlandskamp på Brann Stadion, jeg får gåsehud av det. Og de fortjener det, det har vært mange som har vært hardtarbeidene over lang tid, uten å få noe igjen for det. Nå får de mer oppmerksomhet og det satses hardere, sier han.
Som VG tidligere har meldt, har Rosenborg startet tanken om et kvinnelag. På spørsmål om han synes alle klubber burde hatt det, svarer han:
– På sikt synes jeg det, det er flere og flere som har det og hvis man ser i England så har de største klubbene satset på damefotball. Det er mange som har holdt på en stund, og flere og flere som velger å satse på det, sier han.

Håper å avslutte med opprykk

Det gjenstår fortsatt fire runder i årets OBOS-liga og Sandefjord ligger på en andreplass med 56 poeng. Mjelde forteller at det hadde passet bra å avslutte karrieren med et opprykk, men tror det blir tett og jevnt de siste kampene.
– Vi ligger ett poeng foran Start, men det hadde vært en fantastisk avslutning med et opprykk. Det hadde vært prikken over i-en, sier han.
Neste kamp er mot Notodden søndag 20. oktober kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Dplay.
Sett denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 KLOKKEN 18:00