Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»

Oppdatert 15/08/2021 klokken 22:57 GMT+2

Etter en uke preget av alt annet enn sportslige hendelser slo Brann voldsomt tilbake på Brann Stadion.

Se høydepunktene fra Branns 3-2-seier mot Sandefjord

Brann - Sandefjord 3-2 (1-2)
Brann hadde en mildt sagt turbulent inngang til søndagens kamp mot Sandefjord, og på tribunen hang bannerne «Skam dere» og «Vis respekt for klubben». I tillegg markerte supporterne sin avstand mot hendelsene på Brann Stadion natt til tirsdag ved å være stille de første 19 minuttene og åtte sekundene, men etter sytten minutter var det noen som ikke helt klart å holde seg.
Mathias Rasmussen slo inn et frispark fra dybt i banen. Inne i feltet datt ballen ned etter den første duellen. Daniel Pedersen reagerte hurtigst, og avsluttet med venstrefoten. Skuddet gikk helt nede i hjørnet. 1-0. Mot spillets gang, men det bryr nok ikke de fremmøtte seg om.
To minutter etter scoringen var protesten til supporterne ferdig, og hele Brann Stadion kunne endelig slippe jubelen løs. En etterlengtet opptur etter det Discoverys fotballekspert Kenneth Fredheim omtalte som en «helvetesuke».
Ti minutter senere stilnet jubelen nok en gang.

Konradsen sørget for tre nye RBK-poeng

Vidar Ari Jonsson slo inn fra høyre. Felix Horn Myhre klarte bare å sleive den videre, og der stod Kristoffer Normann Hansen. Kantspilleren plasserte ballen kontrollert i lengste hjørne. Like langt i Bergen.
Så kunne Fredrik Pallesen Knudsen scoret sitt første i comebacket. Taylor svinget inn et hjørnespark fra venstre. Ballen endte til slutt hos midtstopperen, som sendte ballen i tverrliggeren bak Jacob Storevik.
Sandefjord fikk etablert et press med stadige innlegg noen få minutter før pause, og til slutt ble det uttelling. Haakenstad dro til med et innlegg helt nede fra sidelinjen. Inne i feltet nikket Kristoffer Normann Hansen videre inn i lengste hjørnet i beste «Chicharito»-stil.
At ikke Normann Hansen fik hat-tricket sitt før pause er nesten ikke til å tro. Kantspilleren dro seg innover i feltet, men kom seg akkurat ikke til avslutning. Ballen endte hos en medspiller som fikk skutt forbi Opdal, men bak han kom Yaya Sane stupende inn som en reddende engel, og returen fikk heller ikke gjestene satt i mål. Der var de rødkledde heldige!

Se høydepunktene fra målfesten mellom Odd og Haugesund

Et revansjelystent Brann-lag kom ut av startblokkene i den andre omgangen i full fart. Aune Heggebø ble felt på vei gjennom på høyrekanten. Rasmussen slo inn, og der raget Heggebø selv høyest og headet inn utligningen. En perfekt start på omgangen for Brann.
For en fest av en fotballkamp. Med femten minutter igjen kom Ruben Kristiansen seg fri inne i feltet. Backen slo inn, men ballen gikk innom armen til tidligere Brann-spiller Vidar Ari Jonsson. Straffespark til Brann.
Taylor stilte seg opp, fintet med et hopp ala Bruno Fernandes. Storevik var utspilt, og finnen sendte Brann i ledelsen på ny.
Sandefjord hadde ikke noen ordentlig sluttspurt, og Brann hadde få problemer med å ri av stormen, og i det dommeren blåste av var det en tydelig lettet Horneland som tok til gresset i eufori.
Brann slo tilbake, og attpåtil ligger de nå bare to poeng bak Mjøndalen og Stabæk på plassene foran.