Sandefjord-Vålerenga 3-0
Allerede i pausen tok VIF-treneren grep, og gjennomførte to oppsiktsvekkende bytter da både Jonatan Tollås Nation og Christian Borchgrevink begge ble byttet ut til fordel for Seedy Jatta og Nicolaj Thomsen.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Videre ble også Amor Layouni, Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal alle plukket av en etter en. Inn for de kom Odin Thiago Holm, Albin Morfelt og Fredrik Holmè.
– Det frustrerer meg at vi er så dårlige som vi er. Det er et tungt Vålerenga-lag som ikke flytter seg, og da taper man for hvem som helst. Vi har hatt en fallende tendens over tid, og i dag blir vi usikre og klarer ikke ha noe press fremover i banen, sier en tydelig frustrert Fagermo til Discovery etter kampen.
– Hva tenker du videre fremover nå?
– Vi må jobbe med det vi er for dårlig på. Vi skal ikke lete etter syndebukker. Jobben min er å bygge opp dette Vålerenga-laget, og det har vært for dårlig så langt i år. Vi går en tøff uke i møte, så nå må vi analysere denne kampen og jobbe med det vi kan korrigere, avslutter VIF-sjefen.
Se hele intervjuet med Fagermo her:

VIF-treneren frustrert: – Vi har hatt en fallende tendens over tid

Etter kampen tok VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation til Twitter for å beklage til supporterne for den svake prestasjonen i Sandefjord.

Ekspertene slakter VIF

Discoverys eksperter var også nådeløse i sin dom av Oslo-laget etter kampen.
– Det er klasseforskjell på Release Arena. Dette Vålerenga-laget trenger en opprusting i det bakre leddet. Det er ikke én forsvarspiller som har vært god nok denne sesongen, meldte Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
– Det er hårreisede det vi ser av VIF, fulgte Petter Bø Tosterud opp.
Se seiersintervju med Sandefjords Kristoffer Normann Hansen og Vidar Ari Jónsson etter kampen her:

Smørblide etter «årsbeste»: – Spiste en god frokost i dag

Slik var kampen:

Lagene så ut til å gå målløse av banen til pause, men det var før William Kurtovic hodestøtet inn 1-0 til Sandefjord i det 43. minutt.
I Fotball Direkte -studioet fikk samtlige Vålerenga-forsvarere passet påskrevet av Discoverys eksperter, etter det de mente var et «elendig forsvarsarbeid».
– Det er forferdelig. Ingenting annet å si enn at det er en vel fortjent ledelse til Sandefjord det der. Jeg er svært, svært skuffet av det vi ser av Vålerenga nå, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Kort tid etter kom også Sandefjord til en trippelsjanse av de sjeldne, og det var kun ørsmå marginer som gjorde at det ikke sto 2-0 til pause.
I pausen tok VIF-trener Dag Eilev Fagermo grep i det defensive leddet, og byttet ut to av sine mest trofaste spillere. Både kaptein Jonatan Tollås Nation og Christian Borchgrevink var ferdigspilt etter kun 45 minutter.
– Vi er svake i egen boks og det er tungt. Vi gjør noen endringer nå, så får vi se om det blir bedre, sa Fagermo om byttene til Discovery før andre omgangen.
Dessverre ble vondt til verre for Oslo-laget da Sandefjord gikk opp til 2-0, etter en horribel miss av Fredrik Oldrup Jensen da han hælflikket inn et uheldig selvmål etter drøyt timen spilt.
14 minutter senere punkterte Sandefjord kampen da Vidar Ari Jónsson satte inn 3-0.

Slik stilte lagene:

Sandefjord: Jacob Storevik - Ian Smeulers, Martin Kreuzriegler, Marc Vales, Mats Haakenstad - Sander Risan Mørk, Harmeet Singh, William Kurtovic - Vidar Ari Jonsson, Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen
Vålerenga: Kjetil Haug - Christian Borchgrevinck, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta - Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Tobias Christensen - Osame Sahraoui, Vidar Örn Kjartansson, Amor Layouni
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53